Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ κάλεσε τους συμπολίτες του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της χώρας τους, κάνοντας λόγο για «ιστορική αυτοκτονία».
Ad - Διαφήμιση
«Ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω και να αποδεχτώ το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Ιβάνοφ κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. «Και είμαι πεπεισμένος πως εσείς, οι συμπολίτες μας, θα πάρετε επίσης αυτή τη συνετή απόφαση», πρόσθεσε.
Η συμφωνία αυτή «μας φέρνει σε κατάσταση τετελεσμένου γεγονότος: μας λέει ότι είμαστε πιο μικροί και πιο αδύναμοι και ότι πρέπει επομένως να δεχτούμε τη συμφωνία που θέλησε η Αθήνα», υπογράμμισε.








