Τις επόμενες ώρες θα κάνει την εμφάνισή του ο μεσογειακός κυκλώνας

Τις επόμενες ώρες περιμένουμε να κάνει την εμφάνισή του ο μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς. Ο κυκλώνας δημιουργήθηκε στο νότιο Ιόνιο και αναμένεται να “σαρώσει” το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έως το πρωί της Κυριακής.

Ad - Διαφήμιση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής ο Μεσογειακός κυκλώνας θα παραμείνει ακίνητος στα ανοιχτά του νοτίου ιονίου, ενώ θα κινηθεί ανατολικότερα προς την υπόλοιπη νότια Ελλάδα από το Σάββατο το πρωί. Σε τοπικό επίπεδο, οι ριπές του ανέμου θα αγγίζουν τα 10-11 μποφόρ, δεν θα είναι όμως μεγάλη η θαλάσσια ή η χερσαία έκταση που θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τους ανέμους.

Πώς θα κινηθεί ο κυκλώνας

Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου.

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών», με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.