Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε η 36χρονη που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα

Την ενοχή της 37χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Ad - Διαφήμιση

Σύμφωνα με την αγόρευση του εισαγγελέα«η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεριοφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων. Η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης».

Στη συνέχεια ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε πως «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Νώντα, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. “Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους” είπε στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δύο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα, θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν, όπως από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, παρούσα στο δικαστήριο.«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαραντζούλα», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου βγαίνοντας από την αίθουσα.