Φολέγανδρος: Ψυχικό πρόβλημα επικαλείται ο δικηγόρος του δράστη

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου που σκότωσε, όπως ο ίδιος ομολόγησε, την άτυχη Γαρυφαλιά στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο, Γιάννης Βλάχος, αναφερόμενος στην επικοινωνία με τον πελάτη του δήλωσε πως για να υπάρξει ειλικρινής μετάνοια από την πλευρά του χρειάζεται να έχει πλήρη συνείδηση, κάτι που δεν συμβαίνει.

Ad - Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο».

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς τόνισε πως ο δράστης σκότωσε το παιδί της δύο φορές και πως είχε την ευκαιρία να τη σώσει, έστω και την ύστατη στιγμή, αλλά δεν το έκανε.

«Η Δικαιοσύνη θα τα βρει όλα. Είχε μια ευκαιρία να τη σώσει όταν έπεσε στο νερό και ήταν ζωντανή. Είχε εκείνη τη στιγμή μια ευκαιρία να σώσει το παιδί μου, να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και να το σώσει. Υπήρχε μια ευκαιρία να τη σώσει. Είχε και άλλη μια ευκαιρία να μην τη ρίξει μέσα, να είναι ψύχραιμος και να πει δε θα τη ρίξω. Από τη στιγμή που την έριξε και ήταν ζωντανή, το παιδί μου πνίγηκε και είχε αυτήν την ευκαιρία και δεν το έκανε. Για μένα τη σκότωσε δυο φορές Όλη η Ελλάδα μίλησε για την κόρη μου με φως και ζούμε μέσα στο φως. Αυτοί που ζουν στο σκοτάδι, γι’ αυτούς να μάθετε από εκείνη την πλευρά, όχι από μένα. Ο κόσμος πρέπει να είναι ψύχραιμος, υπάρχει δικαιοσύνη που θα μιλήσει», ανέφερε.

«Το παιδί μου ήταν άτυχο. Βρέθηκε στη μια στο εκατομμύριο μπροστά σε αυτόν τον άνθρωπο. Είχε την ευκαιρία να τη σώσει έστω και πάνω στο λάθος. Δεν το έκανε. Για μένα δεν υπάρχει καμία συγχώρεση», κατέληξε η τραγική μάνα.