Ρεπορτάζ: Δεν προβλέπεται να ανοίξουν άμεσα οι παιδικές χαρές στο Περιστέρι

Από εχθές και μετά από πολύ καιρό, άνοιξαν και πάλι, οι παιδικές χαρές που με τόση ανυπομονησία περίμεναν τα παιδιά. Όχι όμως σε όλες τις περιοχές και μεταξύ αυτών και το Περιστέρι.

Μετά από ρεπορτάζ που κάναμε ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους φορείς του Περιστερίου την κ. Μαίρη Τσιώτα (Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής) και την κ. Αλιφέρη (υπεύθυνη για τις παιδικές χαρές) πως δεν προβλέπεται να ανοίξουν σύντομα οι παιδικές χαρές στο Δήμος μας γιατί το ΦΕΚ προβλέπει να ανοίξουν οι χώροι αυτοί όταν υπάρχει η διασφάλιση πως θα τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. Επίσης τα μέτρα προβλέπουν επισκέψεις ομάδων έως τριών ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, με αποστολή SMS με τον κωδικό 6, υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση απόστασης 1,5 μ. μεταξύ των επισκεπτών.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να διαφυλαχθούν αφού δεν υπάρχουν φύλακες σε κάθε παιδική χαρά και δεν μπορούν να αφήσουν την κατάσταση στην ατομική ευθύνη των γονέων.

Οπότε με την παρούσα κατάσταση είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν τα παιδιά να παίξουν ξανά στις παιδικές χαρές της γειτονιάς τους.