Λονδίνο: 1,1 εκατ. ευρώ πωλείται το στενότερο σπίτι της πόλης – Έναντι

«Στριμωγμένο» ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο και ένα ιατρείο βρίσκεται το στενότερο σπίτι του Λονδίνου, με πλάτος μόλις 170 εκατοστά και πωλείται έναντι του ποσού του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ad - Διαφήμιση

Το διώροφο αυτό  κτήριο βρίσκεται στη συνοικία Σέπερντς Μπους 10-15 λεπτά από την καρδιά του Λονδίνου και η τιμή αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι το κτίσμα, το οποίο οικοδομήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ή στις αρχές του 20ού αιώνα, αποτελεί ένα «μοναδικό κομμάτι της ιστορίας του Λονδίνου.

Από τη μία γωνιά στην άλλη του σπιτιού, οι διαστάσεις των δωματίων διαφέρουν πολύ. Αν και η κουζίνα, που βρίσκεται στον ημιόροφο, είναι το πιο στενό δωμάτιο, καταλήγει σε μια τραπεζαρία σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος. Στο πίσω μέρος, βρίσκεται ένας κήπος πλάτους 2,5 μέτρων.

Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος έχουν παρόμοια μεγέθη. Στον πρώτο όροφο, εκτός ενός δωματίου κι ενός γραφείου, βρίσκεται μια βεράντα με θέα στις στέγες και τις καμινάδες του δυτικού Λονδίνου.

Στον δεύτερο όροφο, ένα μπάνιο και ένα δωμάτιο με ντουζιέρα, στον τρίτο το κεντρικό δωμάτιο, στο οποίο έχει κανείς πρόσβαση από μια πόρτα στο πάτωμα για να κερδίσει χώρο.

Για τον Ντέιβιντ Μάγιερς, αυτό το σπίτι προορίζεται για ένα «νεαρό ζευγάρι ή έναν ένοικο», που θα έχει «δει την ομορφιά του και θα θέλει να την αποκτήσει».

Κατά μέσο όρο ένα σπίτι στη Βρετανία κοστίζει 256.000 λίρες (292.000 ευρώ).