«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2020»: ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έρχεται στο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ» την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, σε μια «Νύχτα Μαγικιά», σε ένα αφιέρωμα για τα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και την μελοποιημένη από εκείνον ποίηση.

Ad - Διαφήμιση

Επισημαίνεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του Θεάτρου (είσοδος στο θέατρο, τοποθέτησή στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

 

Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του συνθέτη και στόχος της είναι η ανάδειξη του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη με ποικίλους τρόπους, όπως συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων.

Επίσης, είναι η προβολή και η εξοικείωση του έργου σημαντικών ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης και πολλών άλλων. Τέλος, είναι η προσπάθεια να αναδειχθεί η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των λαϊκών και λυρικών έργων με τη συμφωνική μουσική του συνθέτη.

 

Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση.

Υπάρχουν ποιητικά έργα που δεν μπορούμε πια να τα διαβάσουμε δίχως να αναδυθεί αβίαστα εντός μας και να κυλήσει γρήγορα από το νου στα χείλη η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έτσι που αυτός ο τόπος συνάντησης να γίνεται θεμέλιος λίθος της συλλογικής μας μνήμης και αυτογνωσίας.

Όμως, συχνά λησμονούμε πως στο «Θεοδωρακικό μουσικό σύμπαν» υπάρχουν σπουδαία έργα σε ποίηση του ίδιου του δημιουργού. Και μάλιστα, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για έργα κομβικά.

 

Το πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» είναι αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

 

Τα τραγούδια της συναυλίας θα ερμηνεύσουν η Πέγκυ Ζήνα, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Σπύρος Κουτσοβασίλης.

Μουσική επιμέλεια Θανάσης Βασιλάς.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής στην ανοιχτή σκηνή του θεάτρου “Μίνως Βολανάκης” ο οποίος θα λειτουργήσει με το 40% της πληρότητάς του, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Ως εκ τούτου ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα σημεία προπώλησης για να εξασφαλίσουν την κράτησή τους.

 

Σημεία προπώλησης (Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη: Κώστα Βάρναλη 72, πλησίον Δημαρχείου Πετρούπολης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 11:00 – 13:00 Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213 2024400 & Θερινό Κινηματογράφο «Σινέ Πετρούπολις»: 25ης Μαρτίου 168, καθημερινά και ώρες 21:30 – 22:30