Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τη στάση της κυβέρνησης έναντι των προκλήσεων της Αγκυρας. «Από τις πολλές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν συγκρατώ μία, με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις. Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ad - Διαφήμιση

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη μας πυξίδα μπορεί να είναι το Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα, εγκάλεσε την Τουρκία για ρητορική που διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Οπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, θα επιδώσει στον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού στην οποία τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Αγκυρας και οι απειλές που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.