Πρόγραμμα εφαρμογής ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών και καθαρισμός όλων των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, υλοποιείται από το Μάρτιο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την Περιφέρεια, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται υπολειμματικές εφαρμογές, με σκοπό την αντιμετώπιση της προνυμφοκτονίας.

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Α. Λεωτσάκου πραγματοποίησε τον 12ο ψεκασμό σε συνέχεια προηγούμενων εφαρμογών του προγράμματος. Η εφαρμογή των ψεκασμών αφορά σε περιοχές περιαστικές και περιοχές υπερτοπικής σημασίας της αρμοδιότητας της Δυτικής Αθήνας, όπως στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», σε τμήματα του ρέματος Εσχατίας στο δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, στη Λίμνη Κουμουνδούρου και σε ρέματα των δήμων Χαϊδαρίου και Περιστερίου.

Στο πλαίσιο προστασίας και θωράκισης της υγείας των πολιτών και με σεβασμό στο περιβάλλον θα ακολουθήσει η διενέργεια άλλων 4 επιπλέον ψεκασμών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αθήνας.

Επίσης συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες καθαρισμού όλων των ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας, ειδικότερα σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα εν όψει της χειμερινής περιόδου. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται έλεγχοι σε επικίνδυνα σημεία των ρεμάτων για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων και την άμεση αποκατάστασή τους για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών των πολιτών.

Συγκεκριμένα, τα τεχνικά κλιμάκια έχουν προβεί σε εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης πιθανών προβλημάτων:

  1. Στα τεχνικά επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αχαίας, Ναυσικάς, Μυκάλης, Πετμεζά και Ναπολέοντος Ζέρβα του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν τη ροή των υδάτων του ρέματος.
  2. Στο ρέμα επί της οδού Κωστή Παλαμά υπάρχουν πολύ λίγα σκουπίδια που δεν εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.
  3. Καθαρίστηκαν πλήρως οι αγωγοί Καματερού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Δυτικής Αθήνας, κ. Α. Λεωτσάκος, τόνισε το αίσθημα καθήκοντος και την υποχρέωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, με συνέπεια και δέσμευση απέναντί τους. Ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία υγειονομικής κρίσης η Περιφέρεια Αττικής παραμένει άγρυπνη στο πλευρό των πολιτών.