Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα των συνοικιών του Περιστερίου, Αγίου Ιεροθέου και Μπουρναζίου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Χαρά Καφαντάρη και Θανάση Παπαχριστόπουλο , το Ζήση Καπράνα μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ , τη συντονίστρια της 1ης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου Τζούλη Πετράκη και μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα των συνοικιών του Περιστερίου, Αγίου Ιεροθέου και Μπουρναζίου .

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι με απογοήτευση εξέθεσαν τους έντονους προβληματισμούς τους όσον αφορά τα αποτελέσματα της πανδημίας και του lockdown.

Καυτηρίασαν τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης της Ν.Δ για την αντιμετώπιση της κρίσης τα όποια σε συνδυασμό με την υποτονική κίνηση της αγοράς ιδιαίτερα των μικρών καταστημάτων , θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση όχι μόνο την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά ακόμα και την ίδια τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Η  αντιπροσωπεία , ανέλυσε στους καταστηματάρχες της περιοχής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι 2 για τις επιχειρήσεις.

*3 δις € εφάπαξ μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε άμεσα η έμμεσα πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις.

2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο με ανώτατο όριο ενίσχυσης της επιχείρησης τις 100.000 ευρώ.

2.000 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις , που έχουν έδρα διαφορετική από την οικία του ιδιοκτήτη.

*1,5 δις € για τη μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

*12 δις € ενίσχυση ρευστότητας μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας, εμπορικών τραπεζών και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και μέσω κινηματικών δράσεων.