Στις 29-31 Μαΐου θα διεξαχθεί το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο «Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας»

Στις 29-31 Μαΐου θα διεξαχθεί το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο «Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας: Μια ολοκληρωμένη θεώρηση παραμέτρων της αυριανής κινητικότητας».

Η ιδέα ήταν του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ) και έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια και την βιώσιμη κινητικότητα. Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα όπως η ηλεκτροκίνηση, τα επιτεύγματα της μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας και η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης.

Επιστήμονες, ερευνητές και μηχανικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικευμένοι σε αντικείμενα που καλύπτουν όλο το φάσμα της κινητικότητας, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και εκπαιδευτές οδήγησης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των υπηρεσιών διάσωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους και καταθέτουν την εμπειρία από τη δουλειά και τη δράση τους στο συνέδριο.

Το συνέδριο αποσκοπεί στο να αποτελέσει ένα εργαστήριο παραγωγής εποικοδομητικών προτάσεων προς κάθε αρμόδιο κρατικό ή άλλο φορέα και υπηρεσία, να αφυπνίσει συνειδήσεις και να βάλει το λιθαράκι του στην ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.