Υφυπουργός Άμυνας: «Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ σε ελληνικό έδαφος»

Ο υφυπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ σε ελληνικό έδαφος» διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα που μιλούν για κατάληψη ελληνικής γης. «Η Τουρκία αντέδρασε στο έδαφός της και όχι σε ελληνικό έδαφος, ουδέποτε μπήκαν σε ελληνικό έδαφος», σημείωσε ο κ. Στεφανής εξηγώντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε στον Εβρο.

Ad - Διαφήμιση

Η περιοχή των 16 στρεμμάτων η οποία είναι «αμφιλεγόμενη» και στο οποίο «εισέβαλαν» σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Τούρκοι, βρίσκεται στην παλιά κοίτη του ποταμού, μια περιοχή που προσπαθούν να «γκριζάρουν» οι γείτονες. Υστερα από την την ευθυγράμμιση του ποταμού το 1955 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, συνέχισε να ισχύει το σύνορο της παλιάς κοίτης του ποταμού. Η ένταση στην περιοχή ξεκίνησε στις 13 του Μάη, όταν πήγε το ελληνικό συνεργείο το τοπογραφικό και το μηχανικό του στρατού για να μελετήσει την περιοχή που αναμένεται να σηκωθεί ο φράχτης κι έγινε η μελέτη για την αποψίλωση του χώρου. Εκεί υπάρχει υψηλή βλάστηση και δρουν οι λαθρέμποροι που διακινούν και τους παράτυπους μετανάστες. Οι Τούρκοι βλέποντας μπουλντόζες έφεραν στρατοχωροφυλακή και αργότερα στρατό για να εμποδίσει την Ελλάδα να ανοίξει τον ορίζοντα, ισοπεδώνοντας την περιοχή από τα ψηλά δέντρα και την πυκνή βλάστηση.

Παράλληλα, ο κ. Στεφανής χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ περί ελληνικών προκλήσεων στο Αιγαίο, τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Τουρκίας προκειμένου να πιεστεί η Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για την υπεράσπιση του ελληνικού εδάφους και πολλές φορές δίνουν και την ίδια τους της ζωή. «Δεν πρέπει να αφήνεται η παραμικρή υπόνοια ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ποιος αμφισβητεί το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αφήνοντας υπόνοιες ότι δεν υπερασπίστηκαν τα σύνορα; Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες και στο χιλιοστό του εθνικού εδάφους» κατέληξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.