ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Να σταματήσει η κοροϊδία της διοίκησης του δήμου προς τους αυτοαπασχολούμενους

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία της διοίκησης του δήμου Περιστερίου προς τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης ζητά η Ένωση Επαγγελαμτιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Περιστερίου. Σε ανακοίνωση επισημαίνει πως «μόνο ως τέτοια μπορούμε να λάβουμε την πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου που την ονομάζει “Η πόλη μας ξαναβρίσκει το ρυθμό της” ως μέτρο στήριξης της τοπικής αγοράς» και προσθέτει πως «η πραγματικότητα είναι σοβαρή, η διοίκηση Παχατουρίδη δεν είναι».

Σημειώνει πως «έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την έναρξη της καραντίνας. Σε αυτό το διάστημα ζήσαμε με μηδενικά έσοδα. Έχουν συσσωρευτεί στα μαγαζιά μας τεράστια προβλήματα (απλήρωτοι λογαριασμοί προς κάθε κατεύθυνση, απειλές διακοπών ρεύματος, κατασχέσεων κ.λπ.). Το επίδομα των 800 ευρώ δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τα προς το ζην, όχι τις υποχρεώσεις που τρέχουν…».

Ad - Διαφήμιση

Προσθέτει πως «οι αυτοαπασχολούμενοι οι έμποροι οι βιοτέχνες δεν χρειάζονται ανέξοδα εμπορικά τρικ από τη διοίκηση του δήμου. Περιμένουν πραγματικά μέτρα ελάφρυνσης τα οποία είχε υποσχεθεί η διοίκηση του δήμου ότι θα τα κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/5, γεγονός που δεν έγινε» και καλεί στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 3 Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας στις 7.30 μ.μ. (Ολόκληρη η ανακοίνωση στο τέλος του κειμένου στα συνημμένα αρχεία).

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος τκ 12134
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου προς τουςαυτοαπασχολούμενους της πόλης.Μόνο ως τέτοια μπορούμε να λάβουμε την πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου που τηνονομάζει «Η πόλη μας ξαναβρίσκει το ρυθμό της» ως μέτρο στήριξης της τοπικής αγοράς. ΗΔιοίκηση μοιράζει πόντους και κληρώνει gadget κάθε δέκα μέρες για τους πολίτες που θαψωνίζουν από συγκεκριμένα καταστήματα στην τοπική αγορά. Ανακυκλώνει πάλι προγράμματα ανακύκλωσης και πράσινης οικονομίας, την ώρα πουνομιμοποιεί εντός της πόλης, Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. ( Τα σχόλια είναι περιττά!!)Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, θακάναμε καινούργιο συκώτι από τα γέλια. Όμως η πραγματικότητα είναι σοβαρή, η ΔιοίκησηΠαχατουρίδη δεν είναι.Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την έναρξη της καραντίνας. Σε αυτό το διάστημαζήσαμε με μηδενικά έσοδα. Έχουν συσσωρευτεί στα μαγαζιά μας τεράστια προβλήματα(απλήρωτοι λογαριασμοί προς κάθε κατεύθυνση, απειλές διακοπών ρεύματος, κατασχέσεωνκλπ). Το επίδομα των 800€, δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τα προς το ζην, όχι τιςυποχρεώσεις που τρέχουν…Τα μαγαζιά άνοιξαν εδώ και δέκα μέρες και ο κόσμος περνάει και κυρίως κοιτάζει μόνο τιςβιτρίνες. Όχι γιατί πήγαν να ψωνίσουν στο Μιλάνο,το Παρίσι ή αλλού, αλλά γιατί και οιεργαζόμενοι με το επίδομα προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Κάποιοι είναι ακόμη σε αναστολήεργασίας, κάποιοι απολύθηκαν. Επομένως το πρόβλημα του εργατόκοσμου του Περιστερίου δενείναι ότι δεν ξέρει αν θα ψωνίσει από το Περιστέρι ή θα πάει σε άλλη πόλη, αλλά ότι και να είχετου τα μάζεψαν τα Super Market.Οι αυτοαπασχολούμενοι οι έμποροι οι βιοτέχνες δεν χρειάζονται ανέξοδα εμπορικά τρικαπό την Διοίκηση του Δήμου. Περιμένουν πραγματικά μέτρα ελάφρυνσης τα οποία είχευποσχεθεί η διοίκηση του δήμου ότι θα τα κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/5, γεγονόςπου δεν έγινε. Τι περιμένει η Διοίκηση άραγε για να απαλλάξει τους αυτοαπασχολούμενους απότα Δημοτικά Τέλη; Μήπως ετοιμάζει εφαρμογή για να γίνει με κλήρωση και αυτό;Ας σοβαρευτούμε!!Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βγάλουν συμπέρασμα και από την στάση τηςΚυβέρνησης απέναντί τους και από την Διοίκηση του Δήμου και να διεκδικήσουν τώρα άμεσαμέτρα ανακούφισης.

•Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενώντων δημοσίων νοσοκομείων, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σεενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.•Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλουςεπιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, μεπροοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναιπρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουννα τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακαςστο 45%.•Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούντα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψειπλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείαςκαι των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.•Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων καιρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους καιπροϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών,κεφάλαιο και τόκους. •Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλεςπρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσοδιάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας•Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί,δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προςΔημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας•Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσωνμισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση πχγια κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ. Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικάπλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών.•Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. •Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν τηνεπιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφουςμας ανυπεράσπιστους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Υ.Γ. Προς την Διοίκηση Παχατουρίδη, τα διεκδικούμε όλα, μην τα βάλετε σε κληρωτίδα.
3 ΙΟΥΝΗ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 19:30