Κορονοϊός: 26 νεκροί, 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά, 54 διασωληνωμένοι

Στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε πως παγκοσμίως καταγράφηκαν 492.000 κρούσματα και 22.000 νεκροί.

Στην Ελλάδα έχουμε 71 νέα κρούσματα, συνολικά 892, 57 είναι σε ΜΕΘ και 54 διασωληνωμένοι. Οι νεκροί πλέον φτάνουν τους 26. Πρόκειται για 21 άντρες και 5 γυναίκες. Όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα εκτός από έναν.

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή της μάχης, τόνισε ο κ. Τσιόρδας. Ο ιός μπορεί να προκαλεί σοβαρή επιπλοκή και σε νέους, όπως το είδαμε και στον γερμανό καθηγητή. Τόνισε ότι έχει αυξηθεί η μετάδοση στην κοινότητα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη αύξηση, σημειώνοντας ότι ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα.

Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη, που οι επιστήμονες είναι πολύ ανήσυχοι. Εμείς ευελπιστούμε σε μείωση της επιδημικής καμπύλης, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορονoϊό μεταφέρθηκε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Τα τρία θύματα που έκαναν μεγαλύτερη τη λίστα των νεκρών είναι ένας 46χρονος  ανθυπασπιστής από στην Αλεξανδρούπολη, ένας 64χρονος που ήταν γιος του 90χρονου που ήταν ο πρώτος νεκρός από την Δαμασκηνιά και ένας 70χρονος από την Γλυφάδα ο οποίος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.