ΕΛΠΙΔΑ: Πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου να μην χάνεται κανένα παιδί από καρκίνο στην Ελλάδα

Στα παιδιά με νεοπλασματικές και χρόνιες ασθένειες, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες με φάρμακα ή με μεταμόσχευση, στοχεύει η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα μας Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας. Το κέντρο, που θα προσφέρει πρωτοποριακές σωτήριες θεραπείες για τους μικρούς ασθενείς, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της  Παιδιατρικής Ογκολογικής Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ-ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ».

Σήμερα από τα 250 με 300 παιδιά, που διαγιγνώσκονται τον χρόνο με καρκίνο της παιδικής ηλικίας στη χώρα μας, ένα ποσοστό που αγγίζει το 80% καταφέρνουν να θεραπευθούν, ενώ υπάρχει ένα ποσοστό 20%, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές θεραπείες. Σ’ αυτό το ποσοστό των παιδιών απευθύνεται το νέο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, προσωπικό στοίχημα της πρόεδρου του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ώστε κανένα παιδί να μην χάνει τη ζωή του πλέον στη χώρα από τον παιδικό καρκίνο.

H Μαριάννα Βαρδινογιάννη είπε: «Όταν πριν από 30 χρόνια ξεκινήσαμε με την ΕΛΠΙΔΑ τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου ο στόχος ήταν ένας: να μην αφήσουμε ούτε ένα παιδί να χαθεί. Με τη βοήθεια του Θεού, της επιστήμης και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη στιγμή 3 στα 4 παιδιά μας θεραπεύονται. Μέσα από τη δημιουργία του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που η ΕΛΠΙΔΑ προσφέρει στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, και θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες, μπορούμε πια να ελπίζουμε ότι 4 στα 4 παιδιά θα γίνονται εντελώς καλά. Αυτό που πριν από 30 χρόνια έμοιαζε για την ανθρωπότητα και για ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ ακατόρθωτο, μοιάζει περισσότερο από ποτέ να γίνεται πραγματικότητα».