Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Ζέμπερη

Η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη πριν από τρία χρόνια, αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τις 25 Νοεμβρίου του 2020, λόγω κωλύματος τόσο της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής.

Ad - Διαφήμιση

Με επιστολή του στο δικαστήριο ο 60χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 9 μήνες για το στυγερό έγκλημα, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παραστεί στη διαδικασία. Η συνήγορός του, η οποία πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε από το δημόσιο, ζήτησε αναβολή της δίκης, καθώς χρειάζεται χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, που, όπως είπε, είναι άρρωστος.

Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσε να προσέλθει στο δικαστήριο ούτε η μητέρα της άτυχης εφοριακού, η οποία, σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Με το ζόρι τρώει και κοιμάται. Δεν είναι σε θέση να έρθει στο δικαστήριο και για τον λόγο αυτόν ζητεί αναβολή» είπε στους δικαστές η νεαρή κοπέλα.

Τελικά το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται πως ο 60χρονος κατηγορούμενος, αν και αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία της εφοριακού τον Οκτώβριο του 2017, στη συνέχεια με υπόμνημά του ισχυρίστηκε πως οι πραγματικοί ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο 60χρονος Ελληνοαρμένιος Μανώλης Σοροπίδης επέμενε μέχρι την καταδίκη του ότι δεν σκότωσε, αλλά τραυμάτισε την 32χρονη στην προσπάθειά του να της κλέψει την τσάντα. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, δύο άτομα τού υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ, αλλά και ναρκωτικά και πως ήθελαν να τη σκοτώσουν λόγω της θέσης της στην εφορία και των υποθέσεων που χειριζόταν.