Σκληρή απάντηση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου για την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών

Ο υπουργός άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δε θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια. Εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής». 

Σε ερώτηση που του έγινε διευκρίνισε ότι «η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. «Όλα αυτά είναι ανοιχτά, αλλά εύχομαι να μην έρθει ποτέ αυτή η ώρα. Η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει, ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», κατέληξε.

Επεσήμανε ότι «ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει επιδειχθεί από πλευράς της Τουρκίας τέτοια προκλητική συμπεριφορά», σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι προκλήσεις από μέρους της «είναι κλιμακούμενες μεθοδικές και γίνονται βάση συστήματος».

Αυτά ήταν απάντηση στην προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ που είπε πως η Ελλάδα διατηρεί στρατό σε 16 νησιά τα οποία έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς. «Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο σε 16 νησιά του Αιγαίου», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.