Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη για 2 αδικήματα

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία.

Μετά από πολύωρη συζήτηση που κράτησε 11 ώρες και 50 λεπτά στη Βουλή, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά με την ψήφιση των δύο επίμαχων άρθρων κατά του Αμερικανού προέδρου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι εγκρίθηκαν οι κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος γίνεται ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία. Για την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας, οι ψήφοι ήταν 230 υπέρ και 197 κατά (1 ψήφισε παρών) και για παρακώλυση καλής λειτουργίας του Κογκρέσου 229 υπέρ και 198 κατά (1 παρών).

Η αντίδραση του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που γίνονταν η ψηφοφορία, έδινε ομιλία στον κόσμο στη Πολιτεία του Μίσιγκαν. Εκεί για άλλη μία φορά είπε πως προσπαθούν να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ συνέχισε να λέει πως είναι αθώος.

«Απόψε οι Δημοκρατικοί της Βουλής προσπαθούν να ακυρώσουν τα ψηφοδέλτια δεκάδων εκατομμυρίων πατριωτών Αμερικανών. Ενώ εμείς δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης και μαχόμαστε για το Μίσιγκαν, η ριζοσπαστική αριστερά στο Κογκρέσο κατατρύχεται από τον φθόνο, το μίσος και την οργή, βλέπετε τι γίνεται», είπε στο κοινό ο Τραμπ και επέμεινε πως δεν έχει κάνει τίποτε το μεμπτό. «Δεν νιώθω σαν να με παραπέμπουν σε δίκη. Δεν κάναμε τίποτα κακό κι έχουμε τρομερή υποστήριξη στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα» πρόσθεσε στην ομιλία του.