Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το νεκρό μωρό στο Ίλιον

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η ιατροδικαστική εξέταση στο σώμα του μικρού αγοριού, που έχασε τη ζωή του, χθες, στο Ίλιον.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ώρα θανάτου. Παράλληλα, είπε πως το παιδάκι δεν είχε τραύματα, ούτε εκχυμώσεις, πέραν των φυσιολογικών για την ηλικία του. Ο κύριος Καλογριάς επιβεβαίωσε τον ασφυκτικό θάνατο του άτυχου παιδιού. Το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και δεν είχε οξυγόνο.

Απάντηση στις καταγγελίες περί παραμέλησης ανηλίκου, έδωσε ο τραγικός πατέρας που έχασε το 2,5 ετών παιδί του από ασφυξία, όταν αυτό κρύφτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι εχθές στο Ίλιον.

Μετά από ανώνυμη καταγγελία στις 4 Σεπτεμβρίου τον επισκέφθηκαν κοινωνικοί λειτουργεί για να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνει το παιδί. Για το γεγονός ο πατέρας δήλωσε:

«Ήρθαν το κλιμάκιο της Πρόνοιας μέσα στο σπίτι, ελέγξανε το σπίτι κανονικά εκ των οποίων κάποιος κακόβουλος άνθρωπος γύρισε και είπε αυτό το ψέμα, ότι τα παιδάκια μου έχουν άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Ήρθαν εδώ οι υπεύθυνοι, τα παιδάκια μου ήταν εδώ, το σπίτι ήταν στη διάθεσή τους, όλα καλά» και συνέχισε: «Εγώ απαντάω σε αυτό που έχει γίνει με τον νόμο. Έκανα τη διαδικασία κανονικά που ορίζει ο νόμος… Αυτό γίνεται πολύ συχνά, καταλάβατε. Δεν ξέρω για ποιον λόγο είχα αυτή την καταγγελία, δεν γνωρίζω… Το έληξα τότε σαν υπεύθυνος πατέρας, δεν το άφησα έτσι. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, είχαν καταγγελία, άνοιξα το σπίτι μου, τα παιδάκια μου ήταν εδώ και τα δύο. Μάλιστα να ξέρετε ότι στην καταγγελία ανέφερε ένα παιδί, ενώ εγώ έχω δύο παιδιά. Οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι από κάποιον που δεν ξέρει πόσα παιδιά έχω».

Οι γονείς του μικρού παιδιού σε κατάσταση σοκ μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή δικαστικού λειτουργού.