Σεισμός στην Κρήτη: Μικρές ζημιές στην Κίσσαμο

Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως τόνισε ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», καθώς, όπως σημείωσε, δεν αναμένονται μετασεισμοί και αυτός θεωρείται ο κύριος. Πρόσθεσε πως τέτοιου είδους σεισμοί έχουν μεγάλη ακτίνα αισθητότητας.

Η δόνηση, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, δεν φαίνεται να συνδέεται με τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης

Η σεισμική δόνηση ήταν ενδιαμέσου βάθους και για τον λόγο αυτό είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή σε μεγάλη έκταση.

Με εντολή του δημάρχου Κισάμου, Γιώργου Μυλωνάκη θα κλείσουν τα σχολεία σήμερα στην περιοχή όπου υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε ερειπωμένα κτίσματα σε διάφορους οικισμούς.

Οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου και των Χανίων, οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές, επέστρεψαν στα μαθήματά τους καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.