ΔΑΣ Δ. Περιστερίου: Εντείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις στο δήμο -Μισό εκατομμύριο σε εργολάβους

Δημαρχείο Περιστέρι

Τα παρακάτω σημειώνει σε ανακοίνωση της, η ΔΑΣ Περιστερίου:

Ad - Διαφήμιση

«Χρειαζόμαστε σωματείο που δεν θα σιωπά όταν οι ιδιωτικοποιήσεις εντείνονται, όπως πρόσφατα με απόφαση δημ. Συμβουλίου διαθέτει ακόμα μισό εκατομμύριο ευρώ για εργολάβους στο πράσινο, και άλλες χιλιάδες ευρώ σε λογιστήριο για αρμοδιότητες του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Χρειαζόμαστε σωματείο να αντιστέκεται μπροστά στο στόχο της δημοτικής αρχής να απαξιώσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του δήμου, με παράδειγμα, για τον προγραμματισμό προσλήψεων έως το 2023 που ζήτησε το αρμόδιο υπουργείο, όχι μόνο δεν προσπάθησε να καλύψει τις θέσεις στις είδη απαξιωμένες από προσωπικό υπηρεσίες αλλά εντείνει ακόμα περισσότερο την υποστελεχωση, αφού ζητά πολύ λιγότερους από αυτούς που έχουν φύγει, (1 προς 10 )

Χρειαζόμαστε σωματείο να συγκρούετε μπροστά στα σπαστά ωράρια και στις διπλο βάρδιες, στην απληρωσια των σχολικών καθαριστριών και την υποστελεχωση υπηρεσιών (ΚΕΠ – Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.α.), για άμεση καταβολή των ΜΑΠ για την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων και για συνθήκες εργασίας ανθρώπινες και όχι όπως στο κεντρικό Δημαρχείο που εργάζονται χωρίς ψύξη στους καύσωνες και χωρίς θέρμανση το χειμώνα.

Χρειαζόμαστε σωματείο να οργανώνει γενικές συνέλευσης για όλους τους εργαζόμενους και να μην αποκλείει τους Παιδικούς Σταθμούς ΚΕΠ ΚΕΦΙ κ.α. κουνώντας το δάκτυλο σε αυτούς που αντιδρούν, ενημερώνουν, καλούν τους εργαζόμενους σε οργάνωση και αντίσταση.

Χρειαζόμαστε ένα σωματείο χωρίς εξαρτήσεις, να μπορεί να αντιδράσει και να παρεμποδίσει σχεδιασμούς εις βάρος μας, είτε από τη διοίκηση του δήμου μας είτε από την κεντρική διοίκηση».