Χαϊδάρι: Νεκρός ο 49χρονος επιχειρηματίας

Υπέκυψε στα τραύματά του τελικά ο 49χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα πυροβολισμών το μεσημέρι της Τρίτης στο Χαϊδάρι από δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πλεύρισαν στο φανάρι, στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου.

Ad - Διαφήμιση

Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στο Αττικό, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας πολλαπλά τραύματα στα σώμα του, και τελικά υπέκυψε στις 18.00 το απόγευμα.

Ο επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων καφέ και αντιπρόσωπος ιταλικής εταιρείας καφέ που προμήθευε πολλά μαγαζιά στη δυτική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι περισσότερες ριπές που δέχτηκε το αυτοκίνητό του και ο ίδιος προέρχονται από καλάσνικοφ. Στο σημείο ενεπλάκησαν και δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και μάλιστα ο ένας από αυτούς έκανε χρήση του οπλισμού του, πυροβολώντας στον αέρα. Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διακριβωθεί ο ρόλος τους, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εργάζονταν παράτυπα ως προσωπική φρουρά του επιχειρηματία και να τον ακολουθούσαν με μοτοσικλέτα όταν έγινε η ένοπλη επίθεση σε βάρος του ή να βρέθηκαν όντως τυχαία στο περιστατικό όπως ισχυρίζονται.

Ο 49χρονος είχε γίνει πάλι στόχος το 2016 όταν είχε εκραγεί βόμβα μικρής ισχύος στα γραφεία της επιχείρησής του, που βρίσκονται κοντά στο σημείο που δέχτηκε και την σημερινή επίθεση. Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες.

Επίσης είχε συμμετάσχει στην χρηματοδότηση της Παναχαϊκής και είχε απασχολήσει για παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και παράνομο στοιχηματισμό. Επίσης είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, για τον νόμο περί παιγνίων, για απάτες, πλαστογραφία και ακάλυπτες επιταγές.