Απεργία τετάρτη 2/10: Ποιοι απεργούν

Η δεύτερη απεργία μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν εργατικά συνδικάτα από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην αυριανή κινητοποίηση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Μετ΄εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.

Ad - Διαφήμιση

Έτσι αύριο απεργούν:

– Λεωφορεία και τρόλεϊ, θα εκτελέσουν δρομολόγια 09:00 έως 21:00.

– Το μετρό δεν θα λειτουργησει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

– Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

– Τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένα

– Λουκέτο βάζουν οι τραπεζουπαλληλοι για 24 ώρες στις τράπεζες

– Λογιστές, οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιήσουν απεργία

– Στάση εργασίας απο τις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και τις νομαρχίες.

– Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Πορείες

Για την απεργία, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, καλούν στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο μισή ώρα νωρίτερα, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, ενώ τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 11, στα Χαυτεία.