Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης στον πανηγυρίζοντα ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κολοκυνθού

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης από τον πανηγυρίζοντα ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κολοκυνθού, χοροστάτησε στον εσπερινό λέγοντας: «Απόψε εορτάζουμε έναν ζωηφόρο θάνατο. Την Κοίμηση και την μετάσταση της Παναγίας στην ζωή του Θεού και Υιού της. Μολονότι σήμερα κηδεύουμε το σώμα της, εορτάζουμε την ανάσταση της ψυχής της. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, καθώς ο Ναός βρισκεται ακριβώς στα όρια της Μητροπόλεως Περιστερίου και βλέπω πολλά γνώριμα πρόσωπα» είπε κλείνοντας.

Ad - Διαφήμιση

Με τη σειρά του ο προιστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κλήμεντα, με τον οποίο τους συνδέει μακροχρόνια σχέση από τη Μητρόπολη Θηβών, λέγοντας πως «αποτελεί μέγιστη τιμή να βρίσκεστε απόψε μαζί μας, στη σημαντικότερη εσπέρα του Ναού, όντας ο πνευματικός μας πατέρας και μέχρι προ λίγων μηνών και ο διοικητικός μας προϊστάμενος, με την ιδιότητα του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου».

Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους γύρω δρόμους, με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητροπόλεως Περιστερίου, της φιλαρμονικής ορχήστρας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκατοντάδων πιστών.