17o Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και φοιτητές από όλο το φάσμα των Επιστημών Υγείας.

Ad - Διαφήμιση

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί αδιαμφισβήτητη μάστιγα της εποχής. Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), από το 2000 μέχρι το 2017 το σύνολο των ατόμων με ΣΔ τύπου 2 αυξήθηκε κατά 274 εκατομμύρια, φθάνοντας στα 425 εκατομμύρια, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι, πάσχουν από ΣΔ τύπου 1. Ωστόσο, χάρη στις ραγδαίες και αποτελεσματικές θεραπευτικές εξελίξεις τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία της νόσου, δεν παρατηρείται ανάλογη αύξηση των θανάτων οι οποίοι οφείλονται στον ΣΔ τύπου 2, λόγω μείωσης των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, οι πρόσφατες θεραπευτικές εξελίξεις στην κλινική πρακτική αλλά και στην παθοφυσιολογία, πρόληψη, και παρακολούθηση του ΣΔ και των επιπλοκών του, θα αποτελέσουν τα βασικά σημεία καταγραφής και ανάλυσης στο 17ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 13-16 Μαρτίου 2019. Το Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και φοιτητές από όλο το φάσμα των Επιστημών Υγείας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές (ιατροί, διατροφολόγοι και επαγγελματίες υγείας). Την «Αρεταίειο Διάλεξη» (κορυφαία διάλεξη στο συνέδριο της ΕΔΕ) θα δώσει η Καθηγήτρια Μelanie Davies (University of Leicester, UK), πρωτεργάτης στη σύνταξη των Κατευθυντήριων Οδηγιών της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας του ΣΔ.