Σοκάρει η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό στη Βάρκιζα

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στην 30χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. «Ξέχασα να το δέσω….»: Αυτή την «εξήγηση» έδωσε η τριαντάχρονη μητέρα για το πως ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε ζωντανό το μόλις δεκατριών μηνών κοριτσάκι της. Η γυναίκα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σοκάρει με όσα λέει στην κατάθεσή της.

Ad - Διαφήμιση

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές», περιέγραψε. «Μετά έβγαινα, πήγαινα για καφέ, έβγαινα με τις παρέες μου». Η γυναίκα λέει ότι επέστρεφε τα μεσημέρια, τάιζε και πάλι το παιδάκι και αργότερα το έδενε και πάλι και έφευγε. Η ίδια μοιάζει να πιστεύει ότι αυτή η «φροντίδα» που παρείχε στο παιδί ήταν ό,τι χρειαζόταν και τίποτ’ άλλο.  Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μωρό σπάνια έως ποτέ το έβγαζε έξω από τη γκαρσονιέρα της οδού Έριδος, στη Βάρκιζα.
Όμως, σοκ προκαλεί και η απάντησή της στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής, όταν ρωτήθηκε τι έκανε όταν επέστρεψε και διαπίστωσε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι: «Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά γιατί πήγα να μπω και είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα.». Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει ότι προηγήθηκε της πυρκαγιάς είπε: «Ξέχασα να το δέσω». Έτσι, οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι είτε το μωρό έπεσε πάνω στη θερμάστρα που ήταν αναμμένη και κάηκε ζωντανό είτε πήρε φωτιά η κουβερτούλα του.