Ισχυρή έκρηξη με έναν τραυματία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Ενδείξεις μαφιόζικης επίθεσης στην έκρηξη σε πάρκινγκ στη Γλυφάδα. Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο 56 αλλοδαπού επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο Ντουμπάι και έχει γραφεία κοντά στο υπαίθριο πάρκινγκ όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Ήταν περίπου 10:10 το πρωί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128, στη Γλυφάδα, όταν άνδρας μπήκε στο αυτοκίνητο όπου είχε μπει η βόμβα και μόλις επιχείρησε να βάλει μπροστά, τινάχθηκε στον αέρα. Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι υπάλληλος του αλλοδαπού επιχειρηματία στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο που έγινε στόχος. Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε αυστραλιανό δίπλωμα οδήγησης, ενώ το αυτοκίνητο – στόχος φέρεται να έχει αυστραλιανές πινακίδες.

Το σίγουρο είναι ότι σώθηκε από βέβαιο θάνατο εξαιτίας της αυτοθυσίας ενός οδηγού μηχανής που έτυχε να περνά από το σημείο την ώρα που έγινε η έκρηξη. Το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και ο οδηγός της μηχανής με κίνδυνο της δικής του ζωής, άνοιξε την πόρτα για να απεγκλωβίσει τον τραυματία. Αν δεν το είχε κάνει, ο άνδρας θα είχε απανθρακωθεί!

Άμεσα έφτασαν επί τόπου 12 άνδρες της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και λίγη ώρα μετά έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Αμέσως μετά ανάλαβαν τις έρευνες οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.