Τσίπρας: “Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης”

«Πιστεύω πως ο Πάνος Καμμένος δεν θα αποσύρει τη στήριξή του στην παρούσα κυβέρνηση και δεν θα διευκολύνει τα σχέδια των πολιτικών αντιπάλων που μας πολέμησαν εδώ και τέσσερα χρόνια, ούτε και τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στο κρίσιμο ζήτημα των ημερών που αφορά την κυβερνητική σταθερότητα.

Ad - Διαφήμιση

Όμως, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα πως εάν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε «να μετρηθούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επίσης ξεκαθάρισε πως σε αυτή την τελευταία περίπτωση η κυβέρνηση πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια αφού τη λάβει, θα φέρει στη Βουλή το θέμα της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προηγουμένως, ο κύριος Τσίπρας είχε δηλώσει πως το θέμα επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο κύκλος αυτός θα συμπληρωθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου.

Τέλος, απαντώντας στο επίσης κρίσιμο ερώτημα ως προς τον χρονικό προσδιορισμό των βουλευτικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας ξακαθάρισε «στόχος μου είναι να διεξαχθούν οι εκλογές τον επόμενο Οκτώβριο, γι’ αυτό εργάζομαι».