Η Hyundai έφτιαξε ρομπότ που βοηθούν τους εργαζομένους

Στις αρχές του 2018, η Hyundai δημιούργησε μια ομάδα ρομποτικής. Στόχος ήταν να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της καταπόνησης του ανθρώπινου σώματος κατά την παραγωγική διαδικασία.

Ad - Διαφήμιση

Τα πρώτα προϊόντα ρομποτικής βιομηχανίας είναι έτοιμα και σύντομα θα τοποθετηθούν στα εργοστάσια της εταιρείας. Πρόκειται για μία εξωσκελετική καρέκλα (H-CEX) και ένα αντίστοιχο γιλέκο (H-VEX).

Η εξωσκελετική καρέκλα ζυγίζει μόλις 1,6 κιλά, είναι εξαιρετικά ανθεκτική και μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι 150 κιλά. Βοηθά στη διατήρηση της θέσης του εργαζομένου και μπορεί να εξοπλιστεί με ζώνες μέσης, μηρών και γονάτων, και να προσαρμοστεί στο ύψος του χρήστη. Διαθέτει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις γωνίας (85/70/55).
Μαζί με την H-CEX, η Hyundai σχεδιάζει να εφαρμόσει και το εξωσκελετικό γιλέκο στα εργοστάσια της Β. Αμερικής. Το H-VEX είναι μια συσκευή που ανακουφίζει την πίεση στον λαιμό και στην πλάτη των εργαζομένων δίνοντας 60 κιλά επιπλέον δύναμη στον χρήστη, όταν εκτελούνται εργασίες στο ύψος του κεφαλιού. Αναμένεται ότι θα συμβάλλει ιδιαίτερα ώστε οι εργαζόμενοι να είναι πιο παραγωγικοί και ταυτόχρονα να περιορισθούν τυχόν τραυματισμοί.