Αποχώρηση της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» από το Δημοτικό Συμβούλιο

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

 Προφάσεις εν αμαρτίαις…Η αποχώρηση της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, είναι εξόφθαλμα προσχηματική και βεβαίως καμία σχέση δεν έχει με την διαδικασία και τη λειτουργία του Δημοτικού  Συμβουλίου και την στάση του Προεδρείου.

Ad - Διαφήμιση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγοντας την πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα καθώς η αντιπολιτευτική της τακτική βασίζεται σε ανακρίβειες και αστήρικτες κατηγορίες για την Δημοτική Αρχή και προσωπικά για τον Δήμαρχο της Πόλης.

Η δήθεν σοβαρή αντιπολίτευση που ασκεί, εξαντλείται στα δελτία τύπου στα οποία αποκρύπτει ή διαστρεβλώνει τη θέση της δημοτικής αρχής. «Μεθόδευση» είναι η αποχώρηση της παράταξης του κ. Ντηνιακού από τη συζήτηση , η οποία έγινε για ένα και μόνο λόγο: για να αποφύγει να εκτεθεί πολιτικά με τις θέσεις και τις απόψεις για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν τα προβλήματα του λαού της πόλης.  

Για την αποκατάσταση της αλήθειας….

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον Χαϊδαριώτικο  λαό ότι τα προηγούμενα χρόνια, πριν την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από τη Λαϊκή Συσπείρωση, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, γινόταν εισηγητική ομιλία από τον αντιδήμαρχο οικονομικών, στην συνέχεια ομιλία του Δημάρχου και όλων των αντιδημάρχων και στο τέλος έπαιρνε το λόγο η αντιπολίτευση, κατά παράβαση βεβαίως του κανονισμού. Αυτό από την ανάληψη των καθηκόντων μας και μετά σταμάτησε να γίνεται και οι επικεφαλής των παρατάξεων παίρνουν το λόγο αμέσως μετά την εισηγητική ομιλία, πριν από τον Δήμαρχο και πριν από τους αντιδημάρχους.

Έτσι, στην συνεδρίαση της 19ης Δεκέμβρη, μετά την ομιλία του αντιδημάρχου οικονομικών, η οποία διήρκεσε 13 λεπτά, τοποθετήθηκαν κατά σειρά οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μίλησαν συνολικά 1 ώρα και 30 λεπτά, χωρίς κανείς να τους διακόψει.

Στην συνέχεια ζήτησε το λόγο ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο με βάση τον κανονισμό του Δ.Σ. όσο και στην πράξη, αφού ποτέ κανείς και σε θητείες άλλων Δημάρχων, δεν αμφισβήτησε αυτό τους το δικαίωμα.

Ο κ. Ντηνιακός, για πρώτη φορά στα χρονικά, αμφισβητεί αυτή τη διαδικασία, την οποία γνωρίζουν καλά οι παρατάξεις που εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι πιο έμπειροι συνεργάτες του κ. Ντηνιακού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Βασίλης Παντελάρος

 

Υ.Γ.  Στα 4 αυτά χρόνια, η συζήτηση της Διοίκησης με τις 7 παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν πάντα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και η κριτική στο Προεδρείο για λάθη και παραλείψεις πάντοτε σεβαστή. Η μόνη παράταξη που αποχωρεί χωρίς λόγο και αιτία, κυρίως για να αποφύγει να πάρει θέση είναι το «Χαϊδάρι Ξανά».