Ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος του Dirt Games 2018 στη Χαλκίδα

Ο 3ος γύρος του EKO Racing Dirt Games ήταν μία εντελώς διαφορετική πρόκληση για τους οδηγούς. Η διαδρομή των 2.2 χιλιομέτρων στην πίστα του μηχανοκίνητου αθλητισμού του Δήμου Χαλκίδας απαιτούσε διαφορετική προσέγγιση, αφού τα χαρακτηριστικά της ήταν αντίστοιχα με αυτά που διακρίνουν μία ειδική διαδρομή. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι όσοι διακρίθηκαν από συνέπεια στις επιδόσεις τους και συνδύασαν την αξιοπιστία με την ταχύτητα, στο τέλος διακρίθηκαν. Πάντως, το θέαμα για όσους βρέθηκαν στη Χαλκίδα ήταν εντυπωσιακό, ενώ οι μάχες κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο πέρασμα.

Ad - Διαφήμιση

Με αντίπαλο το χρονόμετρο, ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Xtrem ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας, σημειώνοντας τον καλύτερο συνολικά χρόνο, επικρατώντας παράλληλα στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των 600 κ.εκ. Ο ταχύτατος 43χρονος οδηγός, από το πρώτο πέρασμα έδειξε τα δόντια του στον ανταγωνισμό, καταφέρνοντας εν τέλει να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στα τρία από τα τέσσερα συνολικά περάσματα, σημειώνοντας την 2η φετινή του νίκη μετά από εκείνη που σημείωσε στον Ιππόδρομο Αθηνών.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) και προσμετρούσε παράλληλα στο ΤRC Cup σηματοδοτώντας τον 4ο γύρο του θεσμού. Tο επόμενο ραντεβού έχει ήδη δοθεί για τις 17-18 Νοεμβρίου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, όπου η ομάδα των Dirt Games ετοιμάζει ακόμα μία καινοτομία για το χώρο των αγώνων. Συγκεκριμένα, οι χωμάτινες φόρμουλες θα αγωνιστούν σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, εκκινώντας ανά τετράδες στη διαδρομή, γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Αντίθετα, τα αυτοκίνητα θα συμμετέχουν –ως συνήθως-  υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης.