Νέα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

Ad - Διαφήμιση

Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου εισάγει νέα μαθήματα για το διδακτικό έτος 2018-2019 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να τα γνωρίσουν. Τα μαθήματα – εργαστήρια μουσικής που θα λειτουργήσουν είναι:

Ad - Διαφήμιση

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝΓια όσους αγαπούν το τραγούδι και δεν είχαν την  ευκαιρία να το γνωρίσουν, ο Δήμος δημιουργεί το πρώτο στην πόλη ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν όλα τα είδη του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού τραγουδιού. Δεν χρειάζεται καμία θεωρητική γνώση, μόνο επιθυμία για έκφραση και επικοινωνία μέσα από τη μουσική! Μουσική επιμέλεια – διδασκαλία: Μαίρη Έσπερ.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ: Η Μουσική Προπαιδεία των μικρών του Ωδείου… σε άλλη διάσταση, που θα ενθουσιάσει ευχάριστα και θα διδάξει μουσικά τους συμμετέχοντες. Μαθητές  θα είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, τα παιδιά με τους γονείς τους. Οργάνωση –  διδασκαλία: Τζούλια Μιχαηλίδου.

ΧΟΡΔΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ Η BODIES CHORDS:To BODIES CHORDS είναι ένα εργαστήρι που συνδυάζει τη Μουσική με την Κίνηση και το Λόγο. Κύριο εργαλείο αποτελεί το σώμα και η φωνή. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση και ενδιαφέρονται για μια εναλλακτική προσέγγιση δημιουργίας ενός μουσικού συνόλου. Οι γνώσεις μουσικής δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή. Δημιουργία – διδασκαλία: Μαρία Σαπλαούρα.

ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ένα μάθημα που ενισχύει την αίσθηση του ρυθμού, στοιχείο απαραίτητο της μουσικής και απευθύνεται σε όλους τους σπουδαστές οργάνων και θεωρητικών μαθημάτων. Οι συμμετέχοντες τραγουδώντας ρυθμικά μοτίβα, εξασκούνται πάνω στο ρυθμό. Διδασκαλία: Νίκος Καπηλίδης.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν γνώση μοντέρνου οργάνου:  keyboards, σαξοφώνου, ηλεκτρικής-ακουστικής κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, ντραμς και vocals. Πραγματοποιούνται κύκλοι μαθημάτων όπου τα μέλη των γκρουπς πειραματίζονται στα διάφορα είδη της μοντέρνας μουσικής Rock, Blues, Jazz κ.α. Υπεύθυνοι καθηγητές: Νίκος Καπηλίδης, Παναγιώτης Μπουραζάνης.

Πληροφορίες – εγγραφές στη Γραμματεία του Ωδείου καθημερινά τις ώρες 13:00 – 20:00.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5783260 – 261.

Ad - Διαφήμιση