Μνημείο προς τιμήν των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών Ευάγγελου ΝΟΪΔΗ και Αντωνίου ΝΙΚΟΥ στο Ελληνικό

Σε μια σεμνή τελετή με έντονη συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των αστυνομικών Ευάγγελου ΝΟΪΔΗ και Αντωνίου ΝΙΚΟΥ υπηρετούντων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι πριν σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ενώ κατευθυνόντουσαν, προκειμένου να συνδράμουν, κατόπιν σήματος του Κέντρου της Άμεσης Δράσης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, καθώς υπήρχε σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση με μεγάλο κίνδυνο επέκτασης.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντατου, τοποθέτησε μαρμάρινο μνημείο στη συμβολή των οδών Λ. Ποσειδώνος και Ελληνικού 1, προκειμένου να μας θυμίζει για πάντα την θυσία των δύο παλικαριών.
Το μήνυμα «Γλυκύ και έντιμον το Υπέρ πατρίδος θνήσκειν», μαζί με τα ονόματα «Αστυφύλακας Νοΐδης Ευάγγελος» και «Ειδικός Φρουρός Νίκου Αντώνιος» είναι χαραγμένο στο μνημείο, για να θυμίζει ότι η θυσία δεν πήγε χαμένη και κάποιοι συνεχίζουν το έργο των ανθρώπων που χάθηκαν.
Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε ότι «Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της εποχής μας, παιδιά που καθημερινά εργάζονται και διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Ως Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και εγώ προσωπικά θα τιμούμε συνέχεια τους αγώνες τους και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο τους. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Αιωνία τους η μνήμη».
«Η πράξη αυτή αποτελεί ηθική δικαίωση για όλους μας και κυρίως για τις οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων. Προς τούτο συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Ιωάννη ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟ» τονίζει σε μήνυμά της Ένωση Ν/Α και αναφερόμενη στους εκλιπόντες επισημαίνει: «Δυο συνάδελφοι οι οποίοι ήταν «κόσμημα» για την Ελληνική Αστυνομία, δυο ήρωες που σε κάθε σήμα του κέντρου ήταν από τους πρώτους που προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο για να αποτρέψουν μια κλοπή, να σώσουν μια ζωή, να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη να πάει γρήγορα στο νοσοκομείο και γενικά να προσφέρουν με κάθε τρόπο, καθώς όπως οι ίδιοι έλεγαν: «…σε κάθε σήμα που λάμβαναν από το Κέντρο αισθανόντουσαν πως προσέτρεχαν για βοήθεια στον πατέρα, την μητέρα, τον αδελφό και την αδελφή τους…».
Το «παρών», σε μία ιδιαιτέρως συγκινητική εκδήλωση, έδωσαν πλήθος κόσμου, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι μεταξύ των οποίων η Ιωάννα Γκελεστάθη, Επικεφαλής θεματικού τομέα προστασίας του πολίτη Νέας Δημοκρατίας, ο Βρέντας Ηλίας, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Πάκος Δημοσθένης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ο Χρήστος Συνδρεβέλης, Αντιπρόεδρος πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων , ο Ντούμας Βασίλειος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών προερχόμενων εξ Ειδικών Φρουρών, ο Ταξίαρχος Παπαγγελής Άγγελος, Διευθυντής Δ/νσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, ο Ταξιαρχος Αθανάσιος Κάμπρας, Διευθυντης της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ο Ταξίαρχος Μπάρλας Κωνσταντίνος, βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής ο οποίος εκπροσώπησε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο Ιωάννη Σκούρα.
Τιμή και Δόξα στους πεσόντες εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικούς.
Αιωνία τους η μνήμη.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!