Πασχαλινό ταξίδι βιβλίων από τη Γλυφάδα στα χωριά όλης της Ελλάδας

Μια φανταστική ιδέα, ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο ! Από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας δεκάδες βιβλία θα ταξιδέψουν τις μέρες του Πάσχα σε ορεινά χωριά, σε νησιά, σε κάθε ελληνική γωνιά, θα βρεθούν σε πλοία, καφενεία, ΚΤΕΛ, θα μπουν σε βαλίτσες και ταξιδιωτικούς σάκους, θα συντροφεύσουν τους εκδρομείς μέχρι τον προορισμό τους, θα απλωθούν σε ξαπλώστρες και πετσέτες θαλάσσης, θα γίνουν συντροφιά στον πρωινό καφέ και στον βραδινό ύπνο, θα γεμίσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες της ραστώνης και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τον επόμενο σταθμό.
Η όμορφη περιπλάνηση των βιβλίων ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίων στις 25 Απριλίου.
Υπό τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Παιδείας Γεωργίας Βαμβακερού, η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας Εμμανουέλλα Αργυροπούλου «ελευθέρωσε» 200 βιβλία σε πλατείας, πάρκα, παιδικές χαρές και στο Δρόμο των Ποιητών. Οι πολίτες τα έβρισκαν, τα έπαιρναν και έστελναν email στη Δημοτική Βιβλιοθήκη: «Βρήκα αυτό το βιβλίο και ανυπομονώ να το διαβάσω και να το ελευθερώσω»! Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσης, μια υπέροχη και μοναδική εμπειρία. Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που ενώ δεν βρήκαν στο δρόμο τους χάρτινη σακούλα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θέλουν να ελευθερώσουν βιβλία ! Πηγαίνουν, λοιπόν, αυτές τις μέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας και παίρνουν ένα βιβλίο, στο οποίο θα χαρίσουν μια ταξιδιάρικη εμπειρία !
Αν, λοιπόν, αυτές τις μέρες στα χωριά ή στις πόλεις συναντήσετε κάποιο βιβλίο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, μην το προσπεράσετε !
Να το πάρετε μαζί σας, να το διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες! Να στέλνετε email στο library@glyfada.gr αναφέροντας τον τόπο που βρήκατε και τον τόπο που ελευθερώσατε το βιβλίο σας! Και κάτι ακόμα: ας ακολουθήσουμε το ταξίδι των βιβλίων και φωτογραφικά!
Φωτογραφίστε το βιβλίο σας στο σημείο που το ελευθερώνετε, κάντε tag @glyfada_library στο Instagram και χρησιμοποιήστε τα hashtag #glyfadalibrary #glyfadafreebooks

Ad - Διαφήμιση