Αναφέρετε οδούς στο δήμο Αγίων Ανάργυρων – Καματερού και σημεία στα οποία εντοπίζεται προβλήματα και εμπόδια στην μετακίνησή σας ως πεζός

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Ad - Διαφήμιση

 του Δήμου Αγίων Ανάργυρων – Καματερού

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη επίλυσης ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων άμεσα συνυφασμένων με την προσβασιμότητα των πολιτών εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), βάσει του Ν. 4819/2021 με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργείται ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς τις βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Μέσα από το Σ.Α.Π. εντοπίζονται τα κύρια σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα, κ.ά.) και δημόσια κτίρια, ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, κ.ά.).

Οι προτάσεις του Σ.Α.Π. ενσωματώνονται σε άλλα στρατηγικά σχέδια και προγράμματα του Δήμου ΑΑΚ.

Στον επόμενο σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προτεινόμενες διαδρομές, τους βασικούς δημόσιους χώρους και τα κτίρια σε όλο τον Δήμο, για τα οποία προτείνονται παρεμβάσεις για την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους καθώς και να καταθέσετε τις απόψεις σας.

https://forms.gle/PGfnKLcBAJKdry5h7

Σας καλούμε λοιπόν ιδιαίτερα να αναφέρετε τυχόν επιπλέον οδούς στην πόλη μας αλλά και σημεία ενδιαφέροντος στα οποία εντοπίζεται προβλήματα και εμπόδια στην μετακίνησή σας ως πεζός, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την επίλυση των θεμάτων προσβασιμότητάς τους.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 30η Απριλίου 2024.