Συγκέντρωση και συναυλία για τα 17χρόνια του Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι

Το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι συμπλήρωσε πριν λίγες μέρες 17 χρόνια ύπαρξης. Δημιουργήθηκε και λειτουργεί έως και σήμερα χάρη στην προσφορά και εθελοντική δουλειά των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της περιοχής, καθώς και ευρύτερα ανθρώπων που συγκινούνται από το έπος της Εθνικής Αντίστασης. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλει να γίνει στον κομμουνιστή εκπαιδευτικό Θοδωρή Αυγέρο, στυλοβάτη, πρωτεργάτη και ψυχή του Μουσείου, που έδινε όλες του τις δυνάμεις για την ζωντανή λειτουργία του Μουσείου, αλλά και να γίνει όσο πιο πλατιά και γνωστή στον λαό της περιοχής η δράση του.

Ad - Διαφήμιση

Όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο και την αυλή του Μουσείου έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος συζητήσεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων. Το Μουσείο έχει υποδεχθεί δεκάδες σχολεία και άλλα γκρουπ για ομαδικές ξεναγήσεις. Έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές σε σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια εκδήλωση στους χώρους του.

Το Μουσείο με τη λειτουργία και τις δράσεις του επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή στη συλλογική μνήμη, να προβάλει και να αναδείξει την σπουδαία αγωνιστική ιστορία του λαού του Περιστερίου και των γύρω περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

———————————————————————-
Με αφορμή τη συμπλήρωση 17 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Περιστερίου καθώς και Μαζικοί Φορείς και Σωματεία της περιοχής θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 30/3 στις 19.00 συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Υπεραστικοί”.
—————————————————
Επαναπροωθούμε το ψήφισμα καταγγελίας της Διοίκησης Παχατουρίδη, να προχωρήσει στην τοποθέτηση (μετεγκατάσταση) περιπτέρου μπροστά από την πρόσοψη του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.

Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει ψηφίσματα ενάντια στην ντροπιαστική ενέργεια της δημοτικής αρχής από:

– Ένωση Γονέων Περιστερίου,
– ΔΣ του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ),
– Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας    Αττικής,
– Παράρτημα Δυτικών του κλαδικού Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ),
– Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων,
– Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων,
– Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.
– ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου,
– ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων
– Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.Α.Ν.),
– ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.
– Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Αιγάλεω – Αγ. Βαρβάρας –
Χαϊδαρίου, Ιλίου- Πετρούπολης – Αγ. Αναργύρων Καματερού, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και περιχώρων παραρτήματα Περιστερίου,
Αιγάλεω -Αγ. Βαρβάρας – Χαϊδαρίου, Ιλίου – Πετρούπολης – Αγ. Αναργύρων Καματερού,

– Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας,
– Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής,
– Π.Ο.ΣΥ.Τ.Α. Παράρτημα Περιστερίου,
– Σύλλογο Εκπαιδευτικών Περιστερίου Έλλη Αλεξίου,
– A ́ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής,

Ακόμα, την κίνηση της δημοτικής αρχής καταδικάζουν με σχετικά ψηφίσματα τα τοπικά παραρτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.)

Ν. Ηρακλείου, Ζωγράφου, Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης – Υμηττού, Μοσχάτου – Ταύρου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Λαυρίου, Παιανίας – Γέρακα – Παλλήνης, Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη – Κορωπίου, Ραφήνας

Παράλληλα, την προσπάθεια αφανισμού του Μουσείου καταδικάζουν με δημόσια τοποθέτησή τους προσωπικότητες γνωστές του τόπου μας, για τη δράση τους στα κοινά, τη συμβολή τους στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, επιστήμονες κλπ, ενώ χιλιάδες είναι ήδη οι υπογραφές που έχουν μαζευτεί από πολίτες του Περιστερίου και όχι μόνο.

Στα πλαίσια συνέχισης των πρωτοβουλιών μας για την ανάδειξη της σημασίας του Μουσείου μας, σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας, υιοθετώντας το σχετικό ψήφισμα (δείτε .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση μας μπορείτε να λάβετε και από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/mouseioperisteri

Επίσης, σας καλούμε να γνωρίσετε ενεργά την ιστορία που φιλοξενείται στο Μουσείο μας, μέσα από οργανωμένες ομαδικές ξεναγήσεις κατόπιν ραντεβού.
Τέλος, άμεσα θα σας ενημερώσουμε για επόμενες πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικά με την ανάδειξη του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.