Υποβολή αιτήσεων για τον νέο κύκλο «σχολών γονέων» στον Δήμο Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού και του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, επαναλειτουργεί «Σχολές Γονέων» με στόχο την προαγωγή της οικογενειακής ψυχικής υγείας και την πρόληψη δυσλειτουργικών επικοινωνιακών μοτίβων.

Ad - Διαφήμιση

Οι «Σχολές Γονέων» απευθύνονται σε όλους τους γονείς, κατοίκους του Δήμου μας, με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών.

Οι συναντήσεις θα έχουν βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα ώστε οι γονείς να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους για την αντιμετώπιση πρακτικών και συναισθηματικών δυσκολιών με τα παιδιά τους.

Από σήμερα (22/3) η υποβολή αιτήσεων για τον νέο κύκλο «σχολών γονέων»

Ο συντονισμός των «Σχολών Γονέων» θα γίνεται από το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού – Κοινωνικής Υπηρεσίας (Ψυχολόγο/Κοινωνική Λειτουργό). Η θεματολογία διαμορφώνεται με βάση τα ενδιαφέροντα και τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

  • Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών

  • Τι σημαίνει «δύσκολο» παιδί & πώς το διαχειριζόμαστε

  • Μαθησιακές δυσκολίες και πότε πρέπει να θορυβηθώ

  • Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης

  • Διαδίκτυο και παιδί

  • Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων

  • Παιδικές φοβίες

  • Η σχέση του ζευγαριού μέσα στην οικογένεια

Η «Σχολή Γονέων» θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα από τις 16:30 – 18:00

Η συμμετοχή των γονέων είναι δωρεάν.

Έναρξη: 3 Απριλίου 2024

Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Διάκου Αθανασίου)

Οι δηλώσεις συμμετοχής των γονέων, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα ξεκινούν σήμερα (22/3) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

  • Έντυπο δήλωσης συμμετοχής
    ΑΙΤΗΣΗ «ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ» 2024

  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα σταλούν ηλεκτρονικά στο email του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πετρούπολης: diaviou@petroupoli.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Κέντρου Κοινότητας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 16:00) στα τηλέφωνα 2105065885 και 2105064100.

Από σήμερα (22/3) η υποβολή αιτήσεων για τον νέο κύκλο «σχολών γονέων»

Την επιστημονική εποπτεία για την υλοποίηση της δράσης έχει η Υπεύθυνη Επιστημονικής Ομάδας Υλοποίησης του Προγράμματος «Σχολές Γονέων» & Επικοινωνίας του Δήμου Πετρούπολης

Αναργυρούλα Ευσταθίου

Κλινική Κοινωνική Λειτουργός MSc

Ψυχοθεραπεύτρια

Επ. Υπ. Συμβουλευτικού Σταθμού