Συγκέντρωση για τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Ad - Διαφήμιση

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28/02/24, 7μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και στοίχισε τις ζωές 57, νέων στην πλειοψηφία τους, ανθρώπων.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και τις νεολαίας με κύριο αίτημα να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο έγκλημα.

Ένας χρόνος πέρασε και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών, η κυβέρνηση και η HELENIC TRAIN δεν έχουν λογοδοτήσει γιατί δεν πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα για να λειτουργούν με ασφάλεια τα τρένα.

Η 28η του Φλεβάρη είναι μέρα – μνήμης για τα θύματα, όμως είναι και μέρα αγώνα για να μην υπάρξουν νέα θύματα, γιατί έναν χρόνο μετά τα τρένα λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την ασφάλειά μας.

Είναι μέρα διεκδίκησης, γιατί η φράση «πάμε κι όπου βγει» που μας συγκλόνισε έναν χρόνο πριν δεν ισχύει μόνο στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ισχύει και στα σχολεία, γιατί κάθε μέρα πάμε τα παιδιά μας και τα αφήνουμε σε σχολικά κτήρια που δεν έχει ελεγχθεί η αντισεισμική τους θωράκιση. Σε σχολεία, που παραμένουν στην ουσία ασυντήρητα, που τα ταβάνια πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών μας.

Δεν ξεχνάμε! Δώσαμε υπόσχεση πέρσι τέτοια εποχή, ότι θα τιμήσουμε τα θύματα του εγκλήματος όπως τους πρέπει, αγωνιστικά. Για να μην κλάψει ξανά κανένας άλλος γονιός το παιδί του.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου.

Καλούμε όλους τους φορείς του Περιστερίου, αντίστοιχα, να ενώσουμε τις φωνές μας όπως ακριβώς κι ένα χρόνο πριν.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΗΦΘΕΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                          Η Γενική Γραμματέας

Φίλιππος Φλουσκούνης                                      Αλεξία Σαρημανώλη