Δήλωση του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας κ. Διονυσίου Φρέντι Μπελέρη που κρατείται ακόμα

Δήλωση του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας κ. Διονυσίου Φρέντι Μπελέρη που συνεχίζει να κρατείται, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακρόασης που απευθύνεται στην κριτική επιτροπή.
«Δυστυχώς, μου είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανεγέρθει αξεπέραστος τοίχος τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αστυνομία, τους δημοσιογράφους, την εισαγγελία και εσάς τους δικαστές. Δείχνεις σε κάθε συνεδρία ότι μου φέρεσαι διαφορετικά. Μέχρι σήμερα δεν έχετε δεχτεί κανένα αίτημα από τους υπερασπιστές μου. Αντιθέτως, παραδέχεστε όλα όσα απαιτούν οι εισαγγελείς, ακόμα και, σε μερικές περιπτώσεις έχετε απευθύνει στους δικηγόρους μου υψηλούς τόνους. Δείχνεις ανοιχτά προκατάληψη.
Σχετικά με την ποινική μαρτυρία θα ήθελα να τονίσω ότι από το 2019 μέχρι σήμερα, αυτή τη στιγμή, το μόνο που άλλαξε και αποδείχθηκε “διαφορετικό” ήταν η μαρτυρία της 12ης Μαΐου, δηλαδή η ημέρα που συνελήφθη παράνομα και εν συνεχεία η κράτησή μου. Ο σοφός παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός το δικαιολογεί, ενώ ο ανόητος επιμένει στην ανοησία του, στην παράνοια του.
Αφού δυστυχώς δεν περιμένω πλέον δικαιοσύνη από αυτό το δικαστήριο, αφού έχετε ήδη αποφασίσει να με καταδικάσετε, παρακαλώ τουλάχιστον ότι “πρέπει” κάνετε, κάντε το γρήγορα. Σε αυτή την αίθουσα νιώθω μόνος και ανυπεράσπιστος μπροστά σε μια ολόκληρη πολιτεία”
ALFRED DHIONISIOS BELERI
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΜΑΡΑΣ