Ενημερωτική Εκδήλωση στην Πετρούπολη για το Εμπόριο Ανθρώπων (Human Trafficking)

Ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την εμπορία ανθρώπων (human trafficking) ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητα.
Η οικονομική εξαθλίωση, η ανεργία και η έλλειψη παιδείας σε συνδυασμό με τη διαφθορά σε διάφορους τομείς, αποτελούν τους σημαντικότερους λόγους εμφάνισης του φαινομένου.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων σε μια προσπάθεια συνεργασίας όλων των φορέων και των πολιτών για την αποτελεσματικότερη καταπολέμησή του.
Εισηγητές θα είναι η Χριστίνα Χαλιλοπούλου, Διεθνολόγος – Νομικός, Πρόεδρος της Alysos Alert, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής – Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΟΑΣΥ – Αξιωματικός Αστυνομίας, ο π. Κωνσταντίνος Κασσός, Αρχιερατικός Επίτροπος Πετρουπόλεως, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, η Ελένη Βλαστού, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας.
Την εκδήλωση θα προλογήσει η Αναργυρούλα Ευσταθίου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Πετρούπολης.
Συντονίζει η Έρη Γεωργακάκη.
Η ηθοποιός Γεωργία Ζώη θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Amber alert» του βραβευμένου Αλβανού συγγραφέα Odise Plaku, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.