Παρέμβαση της Βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου για ενίσχυση σε προσωπικό των Κέντρων Υγείας του Δήμου Περιστερίου

Νάντια Γιαννακοπούλου: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της υγείας στην Δυτική Αθήνα

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας απαιτεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.»

Ad - Διαφήμιση

Παρεμβάσεις της Βουλευτού του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, για την ίδρυση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Δυτική Αθήνα, την ενίσχυση σε προσωπικό των Κέντρων Υγείας του Δήμου Περιστερίου και την πλήρη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα”.

Η Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, σε συνέχεια των επισκέψεων που διενεργήθηκαν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγειάς της Δυτικής Αθήνας, από κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ στα οποία συμμετείχε, προέβη σε κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Κυβέρνηση επί σειράς θεμάτων που οι Διοικήσεις και οι εργαζόμενοι επισήμαναν.
Ως εκ τούτου, η κα. Γιαννακοπούλου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Δυτική Αθήνα καθώς όπως ανέφερε: «Οι πολίτες των περιοχών της Δυτική Αθήνας πρέπει κάθε φορά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να ταλαιπωρούνται στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα μόνα κατ’ εξοχήν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής που μπορούν να ανταποκριθούν στις έκτακτες και σοβαρές ανάγκες των παιδιών τους, που σήμερα είναι μόλις τρία στον αριθμό, δύο στο κέντρο της Αθήνας και ένα στην Πεντέλη.», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Το παραπάνω πολύ σοβαρό θέμα το είχε επισημάνει και κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο χωρίς ωστόσο η Κυβέρνηση να έχει προβεί σε κάποια ενέργεια μέχρι σήμερα.

Εν συνεχεία, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε Αναφορά, με βάση το ψήφισμα 5144 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου, σχετικά με την απόφαση της 2ης ΥΠΕ για την μετακίνηση 7 νοσηλευτριών από τα Κέντρα Υγείας του Δήμου, στο Αττικό Νοσοκομείο. Με την απόφαση αυτή θα αποδυναμοθούν περαιτέρω τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας του Δήμου Περιστερίου, καθώς οι αποσπασεις έρχονται έρχονται να προστεθούν στις ήδη πραγματοποιθείσες αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού.

Τέλος, η κα. Γιαννακοπούλου κατέθεσε Ερώτηση όπου αναδεικνύει την ανάγκη της πλήρους λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου “Αγία Βαρβάρα” και την αυτονόμηση του από το “Γενικό Κρατικό Νικαίας”. Το θέμα αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των πολιτών και των
αρμόδιων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε αναφερθεί κατά την πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Αιγάλεω, όμως έκτοτε παραπέμπεται στις καλένδες του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Τα σχετικά links:
Διαβάστε την Επίκαιρη Ερώτηση για την ίδρυση παιδιατρικού νοσοκομείου εδώ: https://bit.ly/Epikairi13112023
Διαβάστε την Αναφορά για την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας Περιστερίου εδώ: https://bit.ly/Anafora13112023
Διαβάστε την Ερώτηση για την αυτονόμηση και πλήρη λειτουργία του ΓΝ “Αγία Βαρβάρα” εδώ: https://bit.ly/Erotisi14112023