Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στην Ηγουμενίτσα

Άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος αναφορικά με τον θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού ναυτικού στην Ηγουμενίτσα. Εντολή του ΥΝΑΝΠ Χρήστου Στυλιανίδη για διαλεύκανση της υπόθεση.

Ad - Διαφήμιση

Αναφορικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 26χρονου ναυτικού στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνεται ότι:

Μόλις οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Συβότων ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι τραυματίσθηκε σοβαρά ένας 26χρονος αλλοδαπός ναυτικός Φ/Γ πλοίου, σημαίας Βανουάτου, αγκυροβολημένου στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πλαταριάς της Ηγουμενίτσας, μετέβη αμέσως στο σημείο και χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ¨Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ¨, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Για το τραγικό αυτό περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια του Γεωργιανού ναυτικού και έδωσε εντολή στην Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων να μεταβεί κλιμάκιό της στην Ηγουμενίτσα. Ήδη το κλιμάκιο της ΕΛΥΔΝΑ βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα, όπου διεξάγει έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επίσης το εκεί Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση ενώ άμεσα ενημερώθηκαν τόσο η Αρχή της Σημαίας του πλοίου όσο και οι αρχές της Γεωργίας, της εθνικότητας, δηλαδή, του ναυτικού.

Θα πρέπει παράλληλα να επισημάνουμε ότι το προσωπικό του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. έχει αποδείξει στη μακραίωνα ιστορία του το ανθρώπινο πρόσωπό του διασώζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν κινδυνεύσει στη θάλασσα, μεταφέροντας με τα πλωτά του μέσα κατοίκους απομακρυσμένων νησιών μας των οποίων η ζωή είναι σε κίνδυνο και εκτελώντας με αυταπάρνηση το καθήκον του 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.