Απεγκλωβισμός Ελλήνων από τη Λωρίδα της Γάζας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, 16 Έλληνες πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και 11 εξ αυτών μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με τη σημερινή πτήση της Aegean από το Κάιρο της Αιγύπτου στην Αθήνα. Μεταξύ των Ελλήνων που αφίχθηκαν στη χώρα μας συμπεριλαμβάνονται και δύο οικογένειες.

Ad - Διαφήμιση

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, από την πρώτη στιγμή, έθεσε τη δομή της Ελευσίνας σε ετοιμότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή φιλοξενίας σε όσες και όσους το επιθυμούν. Στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας διαμένουν σήμερα οικογένειες Ουκρανών προσφύγων.

Συνιστά πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η προσφορά στήριξης τόσο σε πολίτες τρίτων χωρών, όσο και σε Έλληνες πολίτες.

Υπενθυμίζεται η παροχή φιλοξενίας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας στη δομή του Κουτσόχερου, στην οποία διαμένουν μέχρι και σήμερα 143 πολίτες, αλλά και τώρα στους Έλληνες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή του Ελληνικού κράτους και κατάφεραν μέσω της Αιγύπτου να μετακινηθούν στη χώρα μας.

Τους 11 Έλληνες πολίτες υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Δημήτρης Ιατρίδης, και αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών.