Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο παλιό αεροδρόμιο

Βρέθηκε βόμβα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προς την πλευρά της Γλυφάδας, όπου πραγματοποιούνται οι εκσκαφές. Έκλεισε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, μεγάλο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος για να γίνει η επιχείρηση εξουδετέρωσής της από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), ενώ από εχθές στις 9 το βράδυ απαγορεύτηκε η στάθμευση στην οδό Ευρυάλης.
Ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, κλείνει από τις 9:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος. Η ολική διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύσει και στα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου, καθώς και στην οδό Ευρυάλης, στη Γλυφάδα. Στην ίδια οδό θα ισχύσει επίσης απαγόρευση στάθμευσης από τις 9, 25 του μηνός, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 26ης. Αναλόγως αναμένεται να διαμορφωθούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων, των ΚΤΕΛ και του Τραμ.

Ad - Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:15 το πρωί η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης στο Ελληνικό, στο παλιό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απενεργοποίηση της βόμβας βάρους 226 κιλών (500 λίβρες) από τα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) έγινε με τη χρήση θερμίτη και χωρίς να απαιτηθεί έκρηξη.