Συνέντευξη με τον Ιωάννη Καλαντώνη: “Ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης στις 8 Οκτωβρίου”

Συνέντευξη με τον Γιάννη Καλαντώνη,  υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη του Ανδρέα Παχατουρίδη στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ad - Διαφήμιση

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Καλαντώνης γεννήθηκε στο Περιστέρι και είναι γόνος παλιάς Περιστεριώτικης οικογένειας οι οποίοι επαγγελματικά είχαν δραστηριοποιηθεί στον χώρο της πολιτιστικής ψυχαγωγίας (κινηματογράφοι ΚΥΠΡΟΣ και ΑΛΟΜΑ). Ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Περιστέρι.

Είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης και Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας και εξουσιοδοτείται να υπογράφει αντί του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη με εντολή του όλα τα έγγραφα που αφορούν στην λειτουργία του Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρυθμίσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων καθώς επίσης και όλα τα έγγραφα του αφορούν στα θέματα Εσόδων του Τμήματος Προϋπολογισμού Εσόδων και Περιουσίας, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Πρόεδρος του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου (πρώην ΙΚΑ), Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Περιστερίου. Είναι εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη του Περιστερίου» και του ειδησεογραφικού site protipress.gr. Διατηρεί και επιχείρηση μαζικής εστίασης (Big café) με έδρα το Περιστέρι. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ένδυσης με έδρα το Περιστέρι.

 

Ερώτηση: Κύριε Καλαντώνη τι ήταν αυτό που σας ώθησε να πάρετε την απόφαση να μη συμμετέχετε στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ Πορεία για το Περιστέρι μας» όπως στις προηγούμενες εκλογές και αποφασίσατε να συμμετέχετε στον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη;

Απάντηση: Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης απεύθυνε εδώ και μερικούς μήνες ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων της αντιπολίτευσης να συνταχθούν για το κοινό καλό του Περιστεριώτικου λαού. Σε αυτό το κάλεσμα ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήμουν εγώ παραμερίζοντας το προσωπικό μου συμφέρον, συντασσόμενος μαζί του για να προσφέρω και εγώ από την πλευρά μου τα μέγιστα δίνοντας λύσεις, ανιδιοτελώς, στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και της ανάπτυξης που όλοι οραματιζόμαστε για ένα καλύτερο Περιστέρι. Ελπίζω ο κόσμος του Περιστερίου να εκτιμήσει και να επιβραβεύσει το ήθος μου, την εργατικότητά μου και τη συνεχή μου προσπάθεια, υπό τον Ανδρέα Παχατουρίδη και να με εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023.

 

Ερώτηση: Με την εκλογή σας ως δημοτικός σύμβουλος τί να περιμένουν οι δημότες από εσάς;

Απάντηση: Βασική επιδίωξη μου είναι η αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινή ζωή των πολιτών, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής τους έχοντας άριστες κοινόχρηστες και κοινωφελείς  εγκαταστάσεις, λειτουργικούς δρόμους, πλατείες, πράσινο και δομές στήριξης. Να στηρίξουμε τον επαγγελματία και να αφουγκράζομαι μέσα από όλα τα σημεία ευθύνης που έχω τα προβλήματα των δημοτών και να παλεύω για την επίλυσή τους. Θα προσπαθήσω την αναβάθμιση όχι μόνο στο εύρος του κεντρικού άξονα της πόλης  αλλά και όλης της περιφέρειας του δήμου.

 

Ερώτηση: Πως συνδυάζετε όλους αυτούς τους ρόλους ευθύνης ;

Απάντηση:  Κινητήριος δύναμη για να ανταπεξέρχομαι σε όλους τους ρόλους μου είναι η ανάγκη και η θέληση που έχω ως άνθρωπος να συμμετέχω στα κοινά και να παλεύω για την πόλη που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, το Περιστέρι. Οι πολλαπλοί ρόλοι μου δίνουν τη δυνατότητα να έρχομαι σε καθημερινή επαφή με πολλούς συμπολίτες μου, να γίνομαι δέκτης των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη μας και να προσπαθώ για το καλύτερο. Η μέχρι τώρα ζωή μου είναι προσηλωμένη και αφοσιωμένη στο Περιστέρι.

Ο ρόλος μου ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αγοράς και δήμου για την επίλυση προβλημάτων και τη διοργάνωση δράσεων. Στόχος μου είναι η προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να πιέζουμε και να παλεύουμε για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Η εμπορική αξία της πόλης μας είναι αναβαθμισμένη και πόλος έλξης για καταναλωτές των γύρω δήμων. Το Περιστέρι διαθέτει τα καλύτερα καταστήματα σε ποιότητα, ποικιλία και τιμές, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις δυναμικές περιοχές του Αγ. Ιεροθέου, του Λόφου Αξιωματικών, της Ανθούπολης, της Νέας Ζωής, του Μπουρναζίου και της Αγ. Τριάδας. Οι τρεις σταθμοί Μετρό (Αγ. Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη)  κάνουν εύκολη την πρόσβαση των καταναλωτών, για εντός μετακινήσεις και για μετακινήσεις από άλλες περιοχές.

Όσον αφορά τον ρόλο μου στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου Περιστερίου, βασική επιδίωξη και απώτερος σκοπός από όποια θέση ευθύνης αναλαμβάνω, είναι μια πόλη που να προάγει τον πολιτισμό, να σέβεται και να υπηρετεί τους κατοίκους της με απόλυτη διαφάνεια, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής τους, με ορθολογικές παρεμβάσεις στις δομές του Δήμου.  Θα συνεχίσω να δίνω το παρόν θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου και στις επόμενες δημοτικές εκλογές, επικαλούμενος το όραμα, τις ικανότητες, τη καταγεγραμμένη πορεία και την εμπειρία μου για να συνεχίσω να προσφέρω στην πόλη μου.

 

Ερώτηση: Ανανεώθηκε η θητεία σας για ακόμα τρία χρόνια ως Πρόεδρος  του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου ( Αμισθί). Μιλήστε μου λίγο για αυτό σας τον ρόλο;

 Απάντηση: Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ανανεώνοντας τη θητεία μου ως Πρόεδρος της διοίκησης του 2ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου (πρώην ΙΚΑ) σε ένα Κέντρο Υγείας ιστορικό που όλο το Περιστέρι το έχει επισκεφθεί για παροχή υγείας. Το όραμά μου  καθώς και των άξιων συνεργατών μου είναι να ξαναδώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο 2ο Κέντρο Υγείας στην παροχή ιατρικής φροντίδας προς τους ασφαλισμένους της πόλης μας και όχι μόνο. Τη θέση αυτή θα την υπηρετήσω εθελοντικά και φυσικά με ανιδιοτέλεια με αποκλειστικό γνώμονα το Περιστέρι να γίνει Μητροπολιτικός δήμος και στο χώρο της υγείας. Αυτό το κοινό όραμα, το οποίο έρχομαι να υπηρετήσω είναι και όραμα του σημερινού Υπουργού Υγείας, Βουλευτή του δυτικού τομέα μας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και του Δημάρχου μας Ανδρέα Παχατουρίδη.

 

Ερώτηση: Πρόσφατα είδαμε ανάρτηση του Δημάρχου μαζί με τους τρεις πρώην υποψηφίους Δημάρχους Περιστερίου. Τον Θανάση Καποτά (ΣΥΡΙΖΑ), τον Γιώργο Βαθιώτη (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και εσάς στην οποία σας καλωσορίζει στη μεγάλη Ανεξάρτητη Παράταξη Πολιτών «Με την Κοινωνία Μπροστά». Θα ήθελα να μου κάνετε ένα σχόλιο για αυτή τη συνεργασία.

Απάντηση: Όπως είναι ήδη γνωστό ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης στις δημοτικές εκλογές του 2019 παρόλο που το εκλογικό του ποσοστό ήταν 74% απηύθυνε, αμέσως μετά, ανοιχτό κάλεσμα- συστράτευσης σε όλη την τοπική κοινωνία ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων.  Σε αυτό το κάλεσμα ο πρώτος επικεφαλής δημοτικής παράταξης που ανταποκρίθηκε ήμουν εγώ και στη συνέχεια το δικό μου παράδειγμα ακολούθησαν και άλλοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων είτε μετέχοντας στις σημερινές εκλογές είτε στηρίζοντας την παράταξη του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο Δήμαρχος μου έδωσε την ευκαιρία ως ένα νέο φρέσκο πρόσωπο στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξέροντας το ήθος μου, την εργατικότητά μου και το όραμά μου για την εξέλιξη της πόλης που γεννήθηκα, ζω και ασχολούμαι επαγγελματικά για να συνεισφέρω και εγώ με τις δυνάμεις μου στην ανοδική εξέλιξη της πόλη μας. Πιστέψτε με σήμερα που μιλάμε όλο το Περιστέρι είναι ένα απέραντο εργοτάξιο που για την επόμενη πενταετία 2024-2029 έχουν προγραμματιστεί τέτοια έργα από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη που θα κάνουν το Περιστέρι μας να «πετάξει» ακόμα ψηλότερα.

 

Ερώτηση: Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους δημότες του Περιστερίου που θα προσέλθουν στις κάλπες;

Απάντηση: Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του δήμου Περιστερίου την Κυριακή 8 Οκτωβρίου να πάνε να ψηφίσουν ανεξαρτήτως επιλογής. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως την ημέρα εκείνη ψηφίζουμε για την πόλη.  Όλο το Περιστέρι ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης μας. Η επιλογή που θα κάνουν στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων να έχει ως κριτήριο και γνώμονα την εργατικότητά τους καθώς και τη γνώση τους στα προβλήματα της πόλης μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Ανδρέα Παχαρουτίδη πρώτα από όλα για τη φιλία του, για την εμπιστοσύνη του καθώς και την επιλογή του ως στενό του συνεργάτη.

 

Δημοσιογράφος: Ειρήνη Παρασκευοπούλου