Ξεκινούν οι εγγραφές για το «ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP» του Δήμου Πετρούπολης

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 οι εγγραφές για το «ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP», που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ..

Ad - Διαφήμιση

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ενώ φέτος έγινε παράταση της χρονικής περιόδου, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό. 

Επισημαίνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας έως και τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα θα είναι συγκεκριμένος με βάση την ηλικία. Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις περιόδους για όσους το επιθυμούν, ενώ θα υπάρξει μέριμνα και σχεδιασμός, ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σε τουλάχιστον μία περίοδο.

Τα κριτήρια επιλογής για τη συμμετοχή στο Αθλητικό Camp του Δήμου είναι τα ακόλουθα:

  1. Εργαζόμενοι γονείς
  2. Συμμετοχή 2 και πλέον παιδιών από την ίδια οικογένεια
  3. Πολύτεκνοι
  4. Κάτοικοι ή Δημότες Πετρούπολης
  5. Ειδικές Περιπτώσεις (έως 5%)

H πρωτοβουλία μας αυτή, πραγματοποιείται με σκοπό τα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν αυτή την ανάγκη μέχρι την ανάπαυλα του καλοκαιριού.

Στόχος μας, είναι η επαφή των παιδιών με κάποια βασικά αθλήματα, η ανάπτυξη και καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, του υγιούς συναγωνισμού, καθώς και η ανάδειξη και διάδοση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, γεμάτο με παιχνίδια κοινωνικοποίησης και ομαδικού πνεύματος, μέσω της άσκησης και ταυτόχρονα της υγιούς απασχόλησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά της Πετρούπολης που έχουν γεννηθεί από το 2011 έως και το 2016 και θα υλοποιηθεί από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής και παιδαγωγούς,

στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» & στο Δημοτικό Κολυμβητήριο) σε τρεις χρονικές περιόδους:

Α’ περίοδος: από τις 19 Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου 2023 (για διάστημα 2 εβδομάδων)

Β’ περίοδος: από τις 3 Ιουλίου έως και τις 14 Ιουλίου 2023 (για διάστημα 2 εβδομάδων)

Γ’ περίοδος: από τις 17 Ιουλίου έως και τις 21 Ιουλίου 2023 (για διάστημα 1 εβδομάδας)

Τα παιδιά θα προσέρχονται από τις 08:00 έως τις 08:30 και θα αποχωρούν από τις 13:45 έως τις 14:00. Θα πρέπει να είναι ντυμένα με αθλητική περιβολή και καπέλο και να έχουν μαζί τους σακίδιο (με μπουκαλάκι νερό, μαγιό, μπουρνούζι ή πετσέτα, παντόφλες, σκουφάκι & γυαλιά κολύμβησης). Από το πρόγραμμα θα τους παρέχεται το δεκατιανό (σάντουιτς & χυμός).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αθλοπαιδιές (γνωριμία με βασικά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη, ρυθμική, γυμναστική και κολύμβηση), καθώς και το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που πραγματοποιήθηκε φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία στα σχολεία της πόλης
  • Δραστηριότητες & Παιχνίδια (σκάκι, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, παραδοσιακά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, θεατρικό παιχνίδι)
  • Προβολή Παιδικών Ταινιών

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της ακόλουθης φόρμας: https://forms.gle/3325L1aC8mW5U7zg6 και την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο email camp@petroupoli.gr που αναγράφεται σε αυτήν.

Μετά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν, θα ειδοποιηθούν με email, ώστε να προσέλθουν από την Τρίτη 13 Ιουνίου έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και ώρες 09:30-13:30, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς», προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή και να πληρώσουν την αντίστοιχη συνδρομή.

Η οικονομική συμμετοχή για το πρόγραμμα ανέρχεται για την Α’ & Β’ περίοδο στα 50€ και για την Γ’ περίοδο στα 25€. Θα υπάρξει επιπλέον οικονομική ελάφρυνση της τάξεως του 10% για τις ακόλουθες κατηγορίες: 

  • Συμμετοχή 2 και πλέον παιδιών από την ίδια οικογένεια
  • Πολύτεκνοι
  • Άνεργοι γονείς

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου που να αναφέρει ότι το παιδί μπορεί να αθληθεί (όχι το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή)
  2. Αστυνομική Ταυτότητα γονέα
  3. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή Κινητής Τηλεφωνίας, στον οποίο να εμφανίζεται το Α.Φ.Μ. και η διεύθυνση κατοικίας των γονέων

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στο τηλέφωνο 213-2024401.