Δωρεάν έλεγχος για την ακουστική ικανότητα & τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών στα ΚΕ.ΦΙ. Δήμου Περιστερίου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.) Δήμου Περιστερίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer και με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές παθήσεις της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών.

Ad - Διαφήμιση

Η κοινωνική δράση αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Υγείας Γεώργιο Μπεκιάρη.

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος αφορά την ακουστική ικανότητα και έλεγχο (ωτοσκόπηση) από παριστάμενο Ιατρό Ω.Ρ.Λ., σε όποιον το επιθυμεί, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων παθήσεων της ακοής (βαρηκοΐα).

Παράλληλα, θα διενεργηθεί και δωρεάν σύντομο τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών από εξειδικευμένους Επαγγελματίες Υγείας, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Μελέτες δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι με απώλεια ακοής είναι πιθανότερο να αναπτύξουν Alzheimer και άνοια. Όσο μεγαλύτερη είναι η αρχική απώλεια ακοής, τόσο πιο πιθανόν είναι να παρουσιαστεί άνοια. Εν συγκρίσει με ανθρώπους με φυσιολογική ακοή, ο κίνδυνος είναι 3 φορές μεγαλύτερος για εκείνους με μετρίου βαθμού απώλεια ακοής. Για τους λόγους αυτούς, η δραστική αντιμετώπιση της απώλειας ακοής παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμπόδιση της εξασθένισης των γνωστικών λειτουργιών.

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε. Η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών είναι σημαντική για την υγεία και τη ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Με την ευγενική υποστήριξη της