Δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων

Ad - Διαφήμιση

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου
Υπ. Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτικού Αθήνας

Ad - Διαφήμιση

ΔΗΛΩΣΗ
«Χιλιάδες μαθητές ταλαιπωρήθηκαν λόγω της κατάρρευσης της τράπεζας θεμάτων με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που έκανε επιφανειακές αλλαγές στην Παιδεία»
Δήλωση της υποψήφιας Βουλευτού Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντιας Γιαννακοπούλου.
Για άλλη μια μέρα χιλιάδες μαθητές του Λυκείου ταλαιπωρήθηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων. Φάνηκε έτσι ανάγλυφα ότι η κυβέρνηση της Ν. Δ. έκανε στην Παιδεία επιφανειακές «αλλαγές» με σκοπό την προβολή του δήθεν μεταρρυθμιστικού της προσώπου. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εξαντλείται στην επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων, αδιαφορώντας πλήρως για την ουσιαστική οργάνωση και τη λειτουργία του συστήματος.
Προφανώς και δεν έχει καμία ευθύνη η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας για την καθυστέρηση των εξετάσεων σε όλα τα λύκεια της χώρας, εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει κατ’ επανάληψη το γεγονός της μη αναβάθμισης στις ψηφιακές πλατφόρμες της εκπαίδευσης και την ουσιαστική εγκατάλειψη του ψηφιακού σχολείου. Κανείς όμως από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επί Υπουργίας κας Κεραμέως δεν άκουγε κανένα μέσα στην «αυτάρκειά» της.
Ωστόσο, παράλληλα με την ανοργανωσιά που οδήγησε στην ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών διαβάλλεται και ο θεσμός της Τράπεζας των Θεμάτων, που είναι ένα εκσυγχρονιστικό βήμα στη λειτουργία των σχολείων μας. Προβάλει ως επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση της ψηφιακής λειτουργίας σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αλλά και η απόδοση ευθυνών για τη δοκιμασία των μαθητών.

Ad - Διαφήμιση