Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών

Με το μήνυμα “Accelerate action together. SAVE LIVES – Clean Your Hands» ο WHO σηματοδοτεί την καμπάνια για την Υγιεινή των χεριών τη φετινή χρονιά. Η υγιεινή των χεριών σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο όταν εκτελείται τις σωστές στιγμές κατά την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Είναι επίσης μια έξυπνη επένδυση που προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Η Υγιεινή των χεριών αποτελεί ένδειξη σεβασμού σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

Ad - Διαφήμιση

Τώρα είναι μια κρίσιμη στιγμή που οι χώρες σε όλο τον κόσμο πρέπει να επιταχύνουν την εφαρμογή των διδαγμάτων από την πανδημία COVID-19 και να αυξήσουν τις επενδύσεις για να καλύψουν τα κενά στην πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών. Πράγματι, πολλές χώρες επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και προόδους στην κλιμάκωση αυτών των δράσεων, αλλά συνολικά, η πρόοδος είναι αργή και τα αναμενόμενα οφέλη μπορεί να κινδυνεύσουν.

Μαζί, μπορούμε να κινητοποιήσουμε τη δράση για την πρόληψη των λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής στην υγειονομική περίθαλψη. Ισχυρές κοινότητες εργαζομένων στον τομέα της υγείας, υπευθύνων χάραξης πολιτικής και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να επιταχύνουν και να διατηρήσουν τη δράση στο σημείο της φροντίδας για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς.

Στο πλαίσιο αυτό και τη φετινή χρονιά, ο ΟΔΙΠΥ, ο ΕΟΔΥ, το Περιφερειακό Γραφείο Ποιότητας και Ασφάλειας Ασθενών του WHO στην Αθήνα, η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ) και το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center συστρατεύονται για τον κοινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγιεινή των Χεριών και την χάραξη μιας κοινής εθνικής στρατηγικής με σκοπό την αύξηση της συμμόρφωσης στο πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης των λοιμώξεων.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγιεινής των Χεριών θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, 12:30-16.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης της εκδήλωσης μέσω Youtube Ερρίκος Ντυνάν: @HenryDunantGR & Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων:@eeelgr