Συνέντευξη του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην εφημερίδα “Πρώτη” του Περιστερίου

Ερ.: Μια τετραετία με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κ.Χρυσοχοΐδη. Τι απολογισμό κάνετε;

Ad - Διαφήμιση

Ο απολογισμός είναι αδιαμφισβήτητα θετικός. Μέσα σε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να ανατάξει την ελληνική οικονομία, να προσελκύσει επενδύσεις, να μειώσει την ανεργία, να βελτιώσει τη λειτουργία του κράτους.

Με μια φράση, να καλύψει η Ελλάδα το χαμένο έδαφος με την Ευρώπη που δημιούργησε μια δεκαετία οικονομικής κρίσης.

Και όλα αυτά παρά τις διαδοχικές κρίσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας της, όπως η πανδημία, οι προκλήσεις των γειτόνων στο Αιγαίο και τον Έβρο και η ενεργειακή κρίση.

 

Ερ.: Κάνετε συχνά λόγο για τη σημασία που έχει η ασφάλεια για τη χώρα. Μπορείτε να μας το εξηγήσετε;

 

Η προηγούμενη τετραετία έδειξε ότι η προστασία και η ασφάλεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Χωρίς την επιτυχή αντιμετώπιση των διαδοχικών κρίσεων από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα βιώναμε τη σημερινή ανάπτυξη της οικονομίας.

Είναι αναγκαίο λοιπόν να οικοδομηθεί η διακυβέρνηση της ασφάλειας και προστασίας, μέσα από τη ριζική μεταρρύθμιση του κράτους. Μια μεγάλη, συστημική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει αλλαγή νοοτροπίας, μεθόδων, προτεραιοτήτων από τους κυβερνώντες μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Η εκπαίδευση, αξιολόγηση και συνεχής επανεκπαίδευση προσωπικού, η διαρκής εποπτεία.

Μόνο με αυτό το τρόπο το «βαθύ» κράτος θα αποτελέσει επιτέλους παρελθόν. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη δείξει ότι είναι η μόνη που μπορεί να το πετύχει. Η περίπτωση της ριζικής ανασυγκρότησης και του εκσυγχρονισμού της Πολιτικής Προστασίας μετά τις εκλογές του 2019 είναι ενδεικτική. Όλοι θυμόμαστε τη κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

 

Ερ.: Ποιοι είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία;

 

Η εξασφάλιση της θετικής πορείας της οικονομίας και η εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών ήταν πυλώνας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας τη προηγούμενη τετραετία και θα είναι και την επόμενη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος της θα είναι η περαιτέρω αύξηση των εισοδημάτων μέσα από τη μείωση των φόρων και την αύξηση των μισθών.

Η βελτίωση της δημόσιας υγείας σε κάθε επίπεδο.

Η βελτίωση της λειτουργίας του κράτους με τη πλήρη ψηφιοποίηση του μέχρι το 2027.

Η στήριξη των νέων στο ζήτημα της στέγασης με την οικονομική στήριξη του κράτους.

Η περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων για την υποστήριξη της εθνικής ασφάλειας.

 

Ερ.: Γιατί λέτε ότι στη νέα τετραετία η Δυτική Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο;

 

Τη περίοδο της οικονομικής κρίσης η Δυτική Αθήνα βίωσε την οικονομική στασιμότητα. Η οικονομική ανάπτυξη που βιώνει το λεκανοπέδιο από το 2019 και μετά, χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους αλλά και την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, αποτελεί την ευκαιρία να γνωρίσει ο Δυτικός Τομέας ανάπτυξη και ευημερία, μετά από χρόνια.

Ως γνωστόν δημοπρατηθηκε η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον με τρεις σταθμούς.

Είναι αναγκαία όμως η εφαρμογή ενός συνεκτικού και μακροπρόθεσμου σχεδίου που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.

Στόχος μου είναι να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σχέδιο που περιλαμβάνει σειρά έργων για τις αναγκαίες υποδομές που θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικά κονδύλια και τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την οργανωση του μητροπολιτικού της ρόλου

 

Η ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

 

Και αυτό το στόχο δεσμεύομαι να υπηρετήσω με αφοσίωση και συνέπεια.

 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας. Δυτικός Τομέας Αθηνών Β2.